Време читања: 2 минута

ДРУГИ РЕМИ ЦРВЕНО-ЦРНИХ НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ И НЕЗАДОВОЉСТВО СУЂЕЊЕМ

Фудбалери Кабела одиграли су без победника са Подунавацем (1:1), минулог викенда, а резултат је тврде остао у сенци лошег суђења на њихову штету:

– У последњих неколико кола суочавамо се с дељењем неправде. Некоме очигледно смета јак Кабел, клуб с најсветлијом историјом у нашој лиги и колектив који је пре пар година два пута био међу најозбиљнијим кандидатима за пласман у Супер лигу. Ове године смо се стабилизовали и јавно објавили да хоћемо да идемо у Прву лигу Србије, тамо где нам је, по свему, и место. Сведоци смо да је почело замешатељство, које је ескалирало на утакмици с Подунавцем – каже спортски директор Кабела, Милорад Грбић. 

– Директно смо били оштећени у четири ситуације, низ кардиналних грешака судије Белића и помоћника. Најблаже речено, тенденциозно су делили (не)правду, правећи почетничке грешке. Иако су гости имали много прекршаја током утакмице, први жути картон показан им је тек у 84. минуту. Изједначујући гол Подунавца, у 79. минуту, био је сумњив, а биле су и две ситуације због недосуђених пенала у нашу корист, над Кудрићем у 37, а онда и Апостоловским у 74. минуту, при резултату 1:0. Били су то школски примери прекршаја за најстрожу казну и морали су да буду досуђени, уз одређене санкције, у виду жутог или црвеног картона. После 84. минута, судија је почео да „картонира“ играче из Белегиша и приликом сваког показивања јавне опомене пролазило је по неколико минута, уз то, било је више измена и улазака доктора на терен од изједначења, а судија је сусрет продужио само за четири минута – истиче незадовољство Грбић. 

Потом наставља:

– Судио је како је њему или неком другом одговарало. Не знамо ко жели овакав развој догађаја, али има времена. Подсећам да је пре тога, у Кикинди, досуђен пенал у 5. минуту за домаћина и показан жути картон нашем играчу. Било је нејасно да ли је прекршај постојао или није, али је судија тада пресудио у корист Кикинде. Овог пута, против Подунавца, пенали нису били досуђени и овим путем упозорава ћмо на у каквој се ситуацији Кабел налази – завршио је Грбић.

ФОТО: Спортски директор Грбић и тренер Пенић/Кабел