Време читања: 2 минута

ПОУЗДАНИ НАПАДАЧ БЛИСТАО У ПОБЕДИ ПРОТИВ СЛАВИЈЕ (4:1)

Две узастопне победе фудбалера Слоге из Темерина, представљају потврду да су се црвено-бели вратили у жељени ритам, па са више оптимизма улазе у финиш трке на војвођанском ”Југу”, где их очекују још четири јесења испита. Tемеринци су током досадашњег дела првенства освојили 17 бодова и тренутно су на деоби пете позиције.
-Било би више бодова да се нисмо суочили са неколико непланираних резултата, попут пораза од Радничког (НП) на домаћем терену, који према приказаној игри нисмо заслужили, али задовољни смо бодовним салдом. Гаранција је да можемо мирно и растерећено да одиграмо преостала четири меча, при чему очекујем да се још више примакнемо врху, као најближи пратилац водеће тројке – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Задовољство на лицу тренера Мирка Давидовића, као последица најбољег јесењег издања његовог тима, није га спречило да истакне сегмент, који му задаје бригу.
-Играчи су проредили доласке на тренинге, због обавеза на послу и факултету. Разумем да нису професионалци и да не живе од фудбала, али у таквој ситуацији тешко је очекивати континуитет добрих резултата. Пријао нам је термин матинеа, на време смо постигли два гола и олакшали себи посао у двобоју са Славијом – каже Мирко Давидовић.
Стрпљиво су навијачи чекали да проради одлични нападач Душан Крајновић, прошле сезоне најбољи стрелац. У победи над Новосађанима (4:1), уписао је хет-трик, премашивши за мање од сат времена досадашњи учинак од два гола.
-Голове смо постигли из израђених акција и представљају награду за одличну игру комплетне екипе. Одавно нисмо били тако опасни на офанзивном плану, уз висок проценат реализације. Лига је ове сезоне изједначенија него раније, па је драгоцена свака победа, нарочито када се у гостима удари печат на тријумф са домаћег терена – јасан је Душан Крајновић.
Његов имењак голман Војводић, улио је саиграчима неопходну дозу самопоуздања. На себе је нарочито скренуо пажњу у 58. минуту, пошто је уз помоћ пречке осујетио покушај Марка Миловца из слободног ударца са 25 метара. Лопта се у наставку акције одбила до Едина Фератија, чији ударац главом је, такође, одбранио поуздани чувар мреже, који je oтпутовао у Уједињене Арапске Емирате, због учешћа са селекцијом Србије у мини фудбалу на Светском купу.
-Имали смо два бода мање од Славије уочи овог захтевног гостовања, па је доза респекта и опреза утицала да будемо дисциплиновани. То нас је покренуло у жељеном правцу, лако смо освајали простор, а пропусте у одбрамбеној линији свели на најмању могућу меру. Ово је мустра како бисмо требали да функционишемо на свакој утакмици – истакао је Душан Војводић.
М. Менићанин

ПАПАК КАО МЕТАК

Одлука стручног штаба да Немања Папак од почетка буде на терену, била је – пун погодак. Као метак, пробијао се кроз одбрану Славије, учествовао у акцијама за голове Душана Крајновића и Дарка Грујића.
-Код првог гола, послао сам дијагоналу ка Крајновићу, а после његове асистенције, Грујић је погодио мрежу. Из акције са Драганом Борићем, отворио се простор да Крајновић дуплира вођство. То нам је улило додатну сигурност, па смо у финишу победу учинили убедљивом – нагласио је Немања Папак.