Време читања: < 1 минут

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Словен – Железничар 2:1 (1:1)

Рума – Стадион у Борковачкој долини. Гледалаца: 250. Судија: Драгутин Меничанин (Врдник). Стрелци: Илић у 21, Савиновић у 90+3 за Словен, Миљевић у 9. за Железничар. Жути картони: Савиновић (Словен), Осман (Железничар). Црвени картон: тренер Ливаја (Железничар) у 85. минуту.

ГФК СЛОВЕН: Шегавац, Симић, Радовић, Лукешевић (од 54. Савиновић), Великић (од 46. Јандрић), Илић, Батало, Радишић, Маринковић (од 46. Алексић), Перошевић, Игњић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Милинковић, Сарачевић, Брајић (од 55. Радман), Матијевић, Ђокић, Петровић (од 75. Грковић), Воларевић, Осман, Живановић (од 88. Качар), Јаћимовић, Миљевић (од 55. Радман).

У Борковачкој долини, дерби јесени припао је Словену и дошло је до смене на врху.

Повео је дојучерашњи лидер из Инђије, Ђокић је пуцао из слободњака и од стативе лопта се одбила Миљевићу, којем није било тешко да је пошаље у мрежу – 0:1. Брана Илић је распалио са преко 20 метара доневши изједначење у 21. минуту. Десет минута касније Милиновић је надмудрио Перошевића, а на другој страни Шегавац је укротио налет Петровића и Живановића.

Јурили су ученици тренера Васиљевића преокрет у другом делу, Јандрић је два пута добио рампу од Милиновића, а Илићев ударац завршио је преко пречке. У трећем минуту надокнаде пала је одлука, на центаршут Бране Илића, Марко Савиновић савладао је голмана Железничара за победу и прво место пред последњих 90 минута у 2023. години.