Време читања: 3 минута

ТРКА НИКАД ИЗЈЕДНАЧЕНИЈА

 Коло пре краја јесење етапе на војвођанском ”Југу”, три екипе конкуришу за ловорике, а раздвајају их два бода. Одавно трка није била изједначенија, то најбоље илуструје чињеница да је од четвртог до четрнаестог места, разлика само пет бодова.

 Хајдук из Дивоша је једини без пораза, са једанаест победа и три ремија, уз гол-разлику 33:4. Милан Митровић је сложио жељени мозаик, па су његови играчи најближи циљу. Дивошани су на домаћем терену уписали свих осам победа, чак четири идентичним резултатом – 3:0. Ненад Кудрић и Кристофер Нађ, ставили су потпис испод седам голова.

 Слобода има бод мање, уз најбољи скор у улози госта. Стартни пораз у Бачком Јарку, потом и реми са темеринском Слогом, нису пореметили планове тима из Доњег Товарника, јер је уследила серија од осам узастопних победа, прекинута ремијем у дербију јесени са Хајдуком (0:0). Пред још један дерби и долазак најближег пратиоца Јединства, екипа тренера Милоша Ђокића, прескочила је Јадран (3:0), Доњи Срем 2015 (2:1) и Славију (2:1). Последња два меча у низу, обележиле су победе после преокрета, као доказ психолошке стабилности.

Јединство је задржало висок ритам из прошле сезоне и дише за врат Хајдуку и Слободи. Порази од Дивошана (0:1) и Јадрана (0:4), почетком октобра, стали су у оквир два узастопна викенда, а Руменчане на колосеку одржава млади голгетер Марко Јањић, водећи стрелац лиге са 15 голова.

 Део водећег квартета је Слога из Темерина. Црвено-бели би били конкуренција кандидатима за пласман у виши ранг, када би одзив на тренинзима био бољи. Темеринци нису незадовољни салдом, мада су прошли викенд промашили пенал и победу против Дунава, са којом би могли да накриве шешир пред гостовање комшијској Младости.

 Бивши прволигаш Раднички (НП) је петопласирани, уз оцену да је морао боље, посматрано кроз призму квалитета играчког кадра. Стефан Шормаз је головима скројио неколико победничких исхода, потврдивши голгетерски потенцијал. Идентичан број бодова, освојио је Јадран, чија игра највише зависи од надахнућа искусног Радета Пејића и подешеног нишана нападача Луке Булата.

 Хајдук из Бешке, са Срђаном Матићем и Гораном Смиљанићем, има потенцијал за пласман међу пет водећих, али кочница су слаби резултати на гостовањима. Као домаћин, уписао је свих шест победа, а први бод на страни, после седам пораза, освојио је прошлог викенда у Пећинцима (2:2).

 Ветерник је променио тренера и доласком Саве Ковачевића почео је да хвата залет ка горњој половини табеле. Дунав је тим са највише ремија, чак шест, и сваком може да представља камен спотицања. Шиђани играју отворено, то потврђује гол-разлика (25:32), при чему су нарочито незгодни на домаћем терену. Доњи Срем 2015 је остао без тренера, после одласка Дарка Баљка, а целе јесени је играо топло-хладно. На Сувачи је освојио 14 бодова, али ван Пећинаца уписао је само једну победу.

 Највише промашених пенала има ТСК, три је бацио у ветар и на пет мечева је прокоцкао вођство. Темеринци су знали и да позитивно изненаде, ремизирали су са лидером, једини победили у Новој Пазови, чиме су потврдили да имају потенцијал да опстану међу војвођанским лигашима.

 Славија је нанизала пет пораза и склизнула у опасну зону. Новосађани су на домаћем терену уписали пет минуса, иако је добар јесењи старт слутио на више радосних тренутака. Јарачани су најављивали заокрет у односу на раније сезоне, али поново су у доњем делу. Дарка Пушкарића, коме је ово ватрено крштење у тренерским водама, очекује пуно изазова. Индекс и Цемент, иако су променили тренере, нису се одмакли са зачеља. Примили су највише голова, па им неминовно предстоји реконструкција играчког кадра.

М. Менићанин

ДВА ДЕРБИЈА НА КРАЈУ

 Последња рунда пред зимски предах доноси два дербија. Слобода и Јединство ће у међусобном окршају вребати прилику да победом, уз евентуални кикс лидера, преузму штафету. У Бачком Јарку игра се општински дерби, а Младост нема право на кикс у окршају са комшијском Слогом.

3 АУТОГОЛА, постигли Стојановић (Слобода), Вилотијевић (Ветерник) и Ђурић (Индекс)


ЖЕСТОКО ЗА СВАКИ БОД: Ерак (Младост), Милаковић и Пејић (Јадран) ФОТО: М. Менићанин