Време читања: 3 минута

ОПОРАВАК СЕ БЛИЖИ КРАЈУ

Марко Мандић, десни бек потписао је прошлог лета уговор са Младости ГАТ. Стигао је из ОФК Бачке и у старту се усталио међу најбољих 11.

Кроз јесењу сезону бележио је добре партије, а најбољу ролу имао је против београдског Партизана, када су црно-бели у надокнади, голом Свезозара Марковића покупили плен са “Карађорђа”. Плесао је по терену, било га је у оба правца и био је један од најбоље оцењених на том сусрету. Иако су се тренери мењали као на траци, некадашњи Вошин ђак код сваког од њих имао је своју улогу.

Против Партизана

– Добро сам се снашао, с обзиром да сам се по први пут у каријери окушао у елити – каже Марко Мандић, из класе 1999.

У сезони која је окончана испадањем са велике позорнице и повратком у Прву лигу, поуздани десни бек много већи број утакмица одиграо је у јесењем делу, а да се то не понови или премаши на пролеће допринела је тешка повреда коју је доживео на пријатељском сусрету, у оквиру мартовске паузе, против крагујевачког Радничког.

– Повреда ме је омела да наставим са играма на великој сцени. На сусрету са Радничким, покидао сам лигаменге колена и прогноза доктора била је да ћу одсуствовати са терена минимум осам месеци – говори Мандић.

У дуелу са Мирком Иванићем (Младост ГАТ – Ц. звезда)

Пре Младости ГАТ играо је за ОФК Бачку и Кабел у прволигашком каравану.

– При крају сам, рехабилитација протиче по планираном и очекујем да се већ у јануару вратим у тренажни процес, ако Бог да и заиграм утакмице.

У зениту каријере, када нико није помишљао десило се најгоре, повреда која у неким случајевима може да буде и кобна по каријеру.

Младост ГАТ – Радник Сурдулица

– Свакакве мисли пролазиле су ми кроз главу, али ево близу сам повратка на терен. Верујем да могу још много да пружим у јакој конкуренцији. Повреда је иза мене и једина жеља ми је да се што пре вратим на терен. Нећу да се осврћем на оно што је било, свестан сам ситуације у којој се налазим. Већ постоје контакти са неким од клубова, али нећу журити са одлуком, није ми у интересу да прихватим понуду по сваку цену. Тренутно је најбитније да се заврши опоравак и да се коначно вратим у жељени ритам – рекао је Марко Мандић.