Време читања: 3 минута

МЛАДИ ТАЛАС ОПРАВДАО ПОВЕРЕЊЕ 

 Посматрано кроз призму побољшања инфраструктурних услова, финансијске стабилизације и ослонца на играче из Бачког Јарка, јесења етапа на војвођанском ”Југу”, испунила је циљ руководства Младости, али остаје доза незадовољства, јер су резултати остали испод равни могућности кадра, летос пројектованог за више од борбе усмерене ка очувању статуса. Плаво-бели су остварили шест победа, реми и осам пораза, па зимују на деоби 11. места. Скоро све бодове су освојили на домаћем терену, а једино су у Пећинцима уловили плен ван Ливадице.

 Драган Антонић, председник клуба, са спортским директором Далибором Иванићем и сарадницима, верује да ће пролећни мечеви резултатску слику ставити у лепши оквир. 

 -Функционишемо на стабилним темељима, немамо дуговања према играчима и повериоцима. Реновирали смо свлачионице и просторије за службена лица, док је постављање столица омогућило додатни комфор навијачима. Пре почетка сезоне, успели смо да у матични клуб вратимо неколицину играча пониклих у Младости, а да током јесењег дела првенства шансу пружимо младим снагама, пониклим у нашем омладинском погону. Утисак би у потпуности био позитиван да су остварени бољи резултати. Тренутни пласман није у складу са крајњим дометима, очекујем да у наставку сезоне избришемо минусе – каже Драган Антонић, председник Младости.

 Јарачани су одлично стартовали и на премијери победили Слободу из Доњег Товарника (2:0), једног од кандидата за пласман међу српсколигаше. Током наредна четири кола, смењивале су се победе на домаћем терену и порази у гостима, а онда је уследила посна серија од месец дана, током које је дошло до рокаде на клупи, услед споразумног прекида сарадње са Савом Ковачевићем. Дотадашњи помоћник Дарко Пушкарић, некадашњи дефанзивац Чукаричког, Војводине, Спартака и Новог Сада, добио је поверење и кроз ватрено тренерско крштење успео у финишу јесени донекле да раздрма играче. Из последња четири кола, убрано је девет бодова, захваљујући победама против Доњег Срема 2015 (3:1), Славије (3:1) и темеринске Слоге (4:1).

 Кроз протокол су прошла 23 играча, а највише на терену провео је Милош Ковачевић, уписавши 1318 минута. Прате га Милорад Кнежевић и голман Немања Пајфер (1260), Иван Јаковљевић (1223), Милан Станић (1222), Жељко Јокић (1206), Милан Ковачевић (1074), Дејан Митровић (1027), капитен Мирко Дринић (848), Александар Ерак (775)…

 -Нисмо изгубили корак на табели, четири бода смо иза четвртопласираног, али остали смо дужни навијачима, нарочито због слабог биланса у гостима и неочекиваних пораза од Дунава и Јадрана на домаћем терену. Најбоље издање, било је на крају, када смо победили Слогу (4:1) у општинском дербију. Неопходно је да детаљно анализирамо где смо грешили, да бисмо уочене слабости елиминисали или свели на најмању могућу меру, а у циљу лепшег погледа ка поретку клубова, када се у јуну буде подвукла црта – истакао је Милош Ковачевић, првотимац са највећом минутажом.

 Неретко је у записнику, од 18 играча, њих четрнаест било из Бачког Јарка. Искусни штопер Иван Јаковљевић, један од првотимаца са стране, прихваћен је као да је целу каријеру провео у Младости. Не крије да му је лепо у средини која препознаје и цени људске и играчке квалитете. 

 -Пропустио сам само један меч, гостовање Јединству из Руменке, због картона. У штоперском тандему, најчешће сам био са Милорадом Кнежевићем. Не можемо у потпуности бити задовољни учинком, иако смо у финишу почели чешће да побеђујемо. Лига је ове сезоне изједначенија него раније, па свака екипа, изузев водеће тројке, може да дође у ситуацију да стрепи око статуса. Биће тешко на пролеће, јер се не зна број за испадање, тако да свакој утакмици морамо да приступимо као да играмо бараж – нагласио је Иван Јаковљевић.

  Предводници младог таласа, голман Немања Пајфер, Огњен Ковачић, Стево Дмичић, Милан Текић, Милош Ђумић, Лука Антонић, Алекса Малбаша, Стефан Ћиковић и Лука Ратић, показали су да се на њих може озбиљно рачунати. Наведена околност изазива посебну дозу задовољства на Ливадици, која ове јесени блиста пуним сјајем, при чему је терен, због посвећености и вредних руку Горана Јовичића, међу најбољима у лиги.

М. Менићанин

ДЕСЕТОРИЦА СТРЕЛАЦА

По три гола, постигли су Огњен Ковачић, Милан Станић и Илија Ердељан. Једну рецку мање, уписали су Лука Антонић, Дејан Митровић и Милорад Кнежевић, а у стрелце су се уписали још браћа Милош и Милан Ковачевић, Стево Дмичић и Мирко Дринић. Када су у питању асистенције, четири пута се истакао Дејан Митровић, док је Лука Антонић кумовао код три гола.