Време читања: 3 минута

СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА У ГОРЊЕМ ДЕЛУ ТАБЕЛЕ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”

 Када клуб има најдужи стаж у такмичењу, попут Слоге из Темерина на војвођанском ”Југу”, присутна је обавеза да резултатска лествица буде високо подигнута. Јесења етапа обележена је билансом од шест победа, три ремија и шест пораза, довољним за деобу 6. места, уз гол-разлику 20:23, при чему је позиција у водећем квартету прокоцкана у последња три кола, због два пораза.

 -Нисмо незадовољни бодовним салдом, али имајући у виду квалитет кадра и чињеницу да је већина првотимаца искусила играње у вишем рангу, утисак је да је било простора за још боље резултате. Мало је попустила дисциплина по питању долазака на тренинге, а без континуитета у том сегменту није реално очекивати висок лет у такмичењу јачем од преостале две групе Војвођанске лиге – каже Јован Балабан, председник Слоге.

 Темеринци годинама негују препознатљив имиџ, гледају у своје двориште, тамо и траже узроке пораза, док је организациони оквир саткан од неколико карика, које омогућавају несметано функционисање. Немају замерки ни на суђење протекле јесени, занемарљив број грешака арбитара су толерисали, као последицу младости и изостанка лоших намера.

 -Понашамо се домаћински, играчима не обећавамо куле и градове, већ услове за које смо свесни да ћемо их испоштовати. Имамо подршку локалне самоуправе и пријатеља клуба, без тога бисмо тешко опстали у конкуренцији неупоредиво већих буџета. Са свим ривалима у лиги негујемо коректне односе и трудимо се да будемо светла тачка лиге, која је перјаница фудбала у равници.

 Јесен је претежно протекла у ритму топло-хладно, изузев октобра, током којег су уписане победе против Ветерника (1:0), Славије (4:1) и Индекса (4:1), уз реми у Пећинцима – 1:1.

 -Као домаћини, поражени смо само од Радничког из Нове Пазове (1:2) и према дешавањима на терену неуспех нисмо заслужили. Можемо да жалимо за изгубљена два бода у ремију са Дунавом (0:0), чак ни пенал у финишу није трасирао пут ка циљу. Победе из тих мечева, биле би довољне да будемо међу водећим квартетом.

 Код анализе учинка на гостовањима, најпре се уочава број примљених голова. Мрежа црвено-белих, затресла се чак 20 пута, а у пет пораза, постигнут је само један гол.

 -Морали смо боље на страни, јер када екипа прими толико голова, то је слика комотног односа према задацима свих играча. Карактер смо показали у победама над Славијом и у градском дербију, пошто смо ТСК савладали после преокрета у финишу меча. Најслабије издање, било је у Бачком Јарку, где нисмо представили ништа из репертоара, чак је и почасни погодак био аутогол.

 Планови за пролеће, усмерени су ка очувању окоснице и задржавњу курса у мирним водама.

 -Немамо право да се опустимо ниједног тренутка, пошто је разлика између четвртопласираног на табели и 13. позиције само пет бодова, па су сви, изузев водеће тројке, у борби за опстанак. Од играча очекујем виши ниво одговорности у смилу долазака на тренинге, јер без тога немамо упориште да верујемо у мирно пролеће. Поседујемо квалитет да будемо у горњем делу, али терен је једино мерило вредности – јасан је Јован Балабан, председник Слоге.

М. Менићанин

КРАЈНОВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

 Као и прошле сезоне, најбољи стрелац је Душан Крајновић. Поуздани нападач, био је прецизан седам пута, а прати га Дарко Грујић, стрелац четири гола. Ненад Марјановић и бонус Ђорђе Пролић, два пута су уписали рецке, а место у листи стрелаца пронашли су још Милош Богавац, Драган Борић, Мирослав Буквић и Немања Марић.

УНГАР ПОКИДАО ЛИГАМЕНТЕ

 Од седмог кола и гостовања у Голубинцима, изостала је подршка Филипа Унгара на пољу одбрамбених задатака. Покидао је лигаменте колена и пред њим је дужа пауза. Саиграчи су му послали поруку подршке, тако што су на загревање, уочи последњег јесењег кола и општинског дербија са Јарачанима, изашли у мајицама на којима је писало ”Фићо, брз опоравак”.