Време читања: 2 минута

МАНДАТ НА КЛУПИ ОБЕЛЕЖИЛА СЈАЈНА ИЗДАЊА У ПРОЛЕЋНОЈ ТРЦИ 22/23 СЕЗОНЕ

Одлично су стартовали фудбалери новосадске Славије, после успешно окончане борбе за опстанак у минулом првенству, из 6 мечева освојили су 13 бодова и били су у врху војвођанског “Југа”. У финишу јесени дошло је до пада форме, уз изостанак неколицине стандардних, па је пласманом на 14. месту завршена такмичарска 2023. година.

Добар однос са играчима, Жакула и тренер Дашић ФОТО: Славија (НС)

Чини се, када се подвуче црта, да су Салајчани могли више од тренутног учинка, али с’ обзиром на дешавања у летњем прелазном року ((не)очекивани одлазак најбољег стрелца лиге Асанија и још тројице носилаца игре: Ненада Јанића, Страхиње Чамагића и Дејана Вукаљевића) можда је ово и реална слика постојећег састава. Било како било и да је на конту који бод више, борба за статус је свакако неизбежна, јер тренутни биланс клубова са подручја Новог Сада у јачим ранговима од четвртог, никоме не оставља простор за калкулације, имајући у виду да се до последње рунде неће знати колико тимова напушта такмичење.

Славију ће на пролеће водити нови тренер, пошто је једногодишња сарадња са Бобаном Дашићем споразумно прекинута.

Радост после гола ТСК-у ФОТО: Славија (НС)

Дашић је у Славију дошао прошле зиме, наследивши Тихомира Крсмановића. У незгодном тренутку (12 бодова на полусезони – деоба 13. места), латио се незахвалног посла и за кратко време вратио екипу у отворену борбу за опстанак. Најпре је водио тим до изненађења против јесењег првака Хајдука (Дивош), наневши им први пораз, а касније и до тројке у дуелу са директним конкурентом (Радничким, НП). По оцени многих, за крајње 8. место (сезона 22/23) пресудило је шест тријумфа у последњих седам кола.