Време читања: 2 минута

ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ФУДБАЛЕРА ДУНАВА НА ВОЈВОЂАНСКОМ “ЈУГУ”, ОДБРАНА МЕЂУ НАЈБОЉИМА У ЛИГИ

Посматрано кроз призму учинка фудбалера Дунава, током јесење етапе на војвођанском “Југу”, зима у Старим Бановцима биће – топла. Биланс од пет победа, шест ремија и четири пораза, уз гол-разлику 18:13, омогућио је пласман на шестом месту, два корака мање од тима из квартета најбољих.

– Један од циљева новог руководства, са Бобаном Крњићем на челу, била је стабилизација клуба и у томе смо успели. То су испратили и добри резултати, иако смо, поред Јединства из Руменке, имали најмлађи кадар у лиги. Летос смо ангажовали претежно играче жељне афирмације, а са староседеоцима одлично су се уклопили. Кроз протокол су прошла 23 играча и после анализе пређеног пута, немамо разлога за незадовољство – каже Здравко Тривковић, тренер Дунава.

Три победе, против Доњег Срема 2015, Младости и Индекса, извојеване су идентичним резулатом (2:1), још убедљивији, били су тријумфи у двобојима са Цементом (4:0) и Радничким 1910 (3:0).

– Лига одавно није била изједначенија и представља најквалитетније зонско такмичење. На врху су се издвојили Хајдук, Слобода и Јединство, док ће преостали тимови да се боре за опстанак. Освојили смо десет бодова у гостима, нарочито вредна, била је победа у Бачком Јарку. Незаслужено смо поражени од Ветерника, Славије и Хајдука (Бешка), минималцима смо платили цех промашајима и недостатку концентрације пред голом ривала.

Одбрана је међу најбољима, голман Вељко Петровић одбранио је пенале у Новој Пазови и Темерину, пославши саиграчима ветар у једра за бодовни берићет.

– Задовољство је бити део овакве приче. Пре доласка у Старе Бановце, био сам у Доњем Срему 2015, па одлично познајем такмичење. Дунав је у врху по организацији, а драго ми је да је приметан резулташки помак. Покушаћемо да се појачамо са четворицом играча офанзивног формата, јер нам је реализација била камен спотицања за још бољи пласман – истакао је Здравко Тривковић, тренер Дунава.

Под Баиром препознају људске и играчке вредности, а све већи одзив навијача показује да су схватили важност тренутка да помогну екипи да се у што скорије време врати на припадајуће место у фудбалској хијерархији, пошто је, не тако давно, Дунав имао статус српсколигаша са најдужим стажом.

М. Менићанин

БОГАТА ИГРАЧКА КАРИЈЕРА

Иза себе има богату играчку каријеру, јер је окусио барут Супер и Прве лиге, као и три групе Српске лиге, са изузетком “Истока”. Каријеру је почео у омладинском погону Земуна, чији је касније био првотимац. Носио је још дрес Будућности (Добановци), ОФК Михајловца, београдске Локомотиве, Радничког (НП), Јединства (СП) и Доњег Срема. У занимљиву биографију, уписао је и наступе за клубове преко Дрине, где је играо за бањалучки Борац и Рудар (Какањ).