Време читања: < 1 минут

ЈАЊИЋ У СЛОВЕНУ

Настављена је традиција да најбољи играчи војвођанског ”Југа” одлазе у водеће тимове из вишег ранга, а поново је Јединство (Руменка) ”избацило” бисер за већу сцену.

Прошле зиме, Александар Рац, као најбољи бонус лиге, прешао је у Први мај, а тренутно је првотимац РФК Новог Сада 1921. Узлазним путем је отишао и Павле Јовишић, званично играч ”канаринаца”, на позајмици у српсколигашу ОФК Бачкој. Потврда да је Руменка идеална за афирмацију младих, стигла је и ове јесени, пошто је нападач Марко Јањић (21) завртео пажњу, не само у војвођанској равници, јер се за њега чуло широм Србије. Када играч постигне 17 голова, половину од укупног голгетерског биланса свог тима, несумњиво је да поседује потенцијал који превазилази оквир зонског ранга такмичења. Ако се има у виду да су голгетери таквог калибра дефицитарни, јасно је да лако дођу у епицентар интересовања.

 Најбржи и најконкретнији, био је Словен из Руме, лидер Српске лиге ”Војводина”, па ће одлични нападач током пролећа да се опроба у јачој конкуренцији. Посматрано кроз призму чињенице да је и Зоран Васиљевић, тренер Румљана, попут Дејана Вулетића, стратега Јединства, мајстор у брушењу бисера, потез сјајног нападача чини се одличним са аспекта његовог даљег напредовања.

 У Јединство је дошао прошлог лета из Цемента, а пре тога је бранио боје РФК Нови Сад 1921. За кратко време, успео је да пронађе одскочну даску, као још један доказ да рад и упорност морају да буду награђени пре или касније.

М. Менићанин