Време читања: 3 минута

НА ПОЛА ПУТА ДО ОПСТАНКА

Промена ранга такмичења представља изазов за сваки клуб и неопходно је да се поклопи пуно коцкица да би реакција била у равни са очекивањима навијача. ТСК се после скоро две деценије вратио међу војвођанске лигаше и имао добре одговоре на већини тестова, пошто су Темеринци јесенас на ”Југу” освојили 19 бодова.

-Нисмо незадовољни билансом, али када премотамо филм и издвојимо у први план три промашена пенала и пет мечева на којима смо испустили вођство стечено током ране фазе утакмице, јасно је да имамо за чим да жалимо. Трка је изједначена, са изузетком три водећа тима, остатак лиге ће да се бори за опстанак, при чему задатак отежава околност да се не зна где ће бити подвучена црвена линија. Доста зависи од српсколигаша који гравитирају ка ”Југу”, а немиран зимски сан имају Први мај и Јединство (СП) – каже Никола Свитић.

Искусни везиста рођен је 1993. године и уписао је 14 јесењих наступа. Због картона, није био у протоколу за последње коло и гостовање Индексу, када је меч прекинут у 7. минуту, јер домаћин није обезбедио присуство медицинског радника.

-Почетком првенства суочили смо се са ситуацијом да пет кола не знамо за победу. Реми са Хајдуком из Дивоша, главним кандидатом за освајање првог места, представљао је први позитиван импулс, а све дотадашње промашаје, наплатили смо победом против Доњег Срема 2015 – 3:0. Затим смо у гостима победили Славију и очекивали да можемо да се испрсимо пред Јединством. При вођству од 1:0, промашили смо пенал, па добили два гола у надокнади времена.

У општинском дербију у Бачком Јарку, црвено-бели су освојили бод, пошто је Младост изједначила из пенала у последњем нападу, док је снажан отпор фаворизованој Слободи (Доњи Товарник) сломљен пет минута пре краја – 1:2.

-Најбоље издање, било је у победи над Цементом (5:0). Имамо бољи биланс у гостима, него на домаћем терену, иако су навијачи долазили у великом броју. Као да нам је то створило притисак и представљало кочницу да играмо у складу са могућностима. Битно је да нисмо изгубили корак у борби за очување статуса. Пред нама је пуно посла у наставку сезоне, свесни смо да ће бити теже, али поставили смо циљ и све ћемо подредити реализацији.

Темеринци су једини освојили бодове у Новој Пазови, ремизирали су са јесењим прваком Хајдуком (Дивош) и на зимски предах отишли у серији од четири меча без пораза.

-Велика је разлика између подручне лиге и овог ранга такмичења, али оцена је да смо се добро снашли у конкуренцији осам бивших српсколигаша. Многима смо били непознаница, сада су стекли слику о нашим могућностима и било би добро да освежимо кадар. Током пролећа, очекују нас и утакмице у Купу ФС Војводине, где смо прошле сезоне догурали до финала, па је шира играчка лепеза полазна тачка за веровање у нове успехе – поручио је Никола Свитић.

М. Менићанин

ПОЛА ЈЕСЕНИ БЕЗ ПУПОВЦА

Епитет првог стрелца црвено-белих понео је Милан Јовановић, стрелац пет голова. Потврдио је да је мајстор за прекиде, а најлепши гол постигао је против Доњег Срема 2015, погодивши мрежу из слободњака са 23 метра. Штета што капитен Јово Пуповац, због повреде, није могао да пружи очекивано на офанзивном плану. Пропустио је половину јесењих мечева, а да је био у прилици да предводи саиграче, вероватно би и салдо био богатији.