Време читања: 3 минута

СЕМИНАР ЗА ТРЕНЕРЕ

У Новом Саду у хотелу „Стари Кровови“ одржан је дводневни семинар за обнову УЕФА „А“ и „Б“ лиценци којем је присуствовало преко 100 фудбалских тренера.

Семинар је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је изразио задовољство бројем присутних тренера и истакао значај едукације за тренерску професију. Посебно је похвалио рад Центра за едукацију фудбалских тренера Фудбалског савеза Војводине на челу са Спасојем Јелачићем и сарадњу са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Новом Саду и Фудбалским клубом Војводина који пружају сву потребну подршку и обезбеђују логистику за одржавање школовања.

Наајавио је и да се у наредној години очекује да Фудбалски савез Војводине добије школовање за УЕФА „А“ лиценцу и неколико специјалистичких тренерских курсева.

Првог дана семинара пажњу тренера заокупила су предавања Александра Стевановића, тренера мађарског Сегедина (тема: „Такмичарски микроциклус ФК Сегедин“) и Проф. др Марка Стојановића (тема: „Опоравак у врхунском фудбалу – нови трендови и тенденције“).

Након наведених предавача на ред је дошао Милан Антић , гост из Фудбалског савеза Источне Србије, координатор за УЕФА „Elite Youth“  „А“ и „Б“ лиценцу за целу Србију,

Другог дана предавање је одржао Зоран Васиљевић, тренер ГФК „Словен“, јесењег првака Српске лиге Војводина (тема: „Селекција, припремни период, структура и модел једне тренажне јединице ГФК Словен Рума), а након тога програм је настављен тренерском трибином, питањима тренера и рекапитулацијом семинара (модератори су били менаџер Центра за едукацију фудбалских тренера ФСВ Јелачић Спасоје и председник Организације фудбалских тренера ФСВ Грујић Душко).