Време читања: 3 минута

НАДОМАК ВОДЕЋЕГ КВАРТЕТА

Правило са двојицом бонус играча међу стартерима, створило је главобољу већини клубова. Неретко се дешавало да тренери једва чекају крај првог полувремена, да би у игру убацили искусније адуте. Посматрано из угла темеринске Слоге, чак и пре почетка трке на војвођанском ”Југу”, могло је да се наслути да ће Ђорђе Пролић, везиста рођен 2004. године, бити прва опција по том питању. Јесенас је пропустио само меч са Индексом, у оквиру 12. кола, док је у преосталим утакмицама имао важну улогу на средини терена, често стварајући превагу индивидуалним квалитетом и сјајним осећајем за правовремено проигравање нападача, пре свих Душана Крајновића, првог стрелца црвено-белих.

Пре две године, код тренера Душана Медића, добио сам запаженију минутажу у сениорској конкуренцији. Био је то за мене нови изазов, јер није исто играти у омладинској лиги и на ”Југу”, као најквалитетнијем зонском такмичењу. Сваки меч био је прилика да се доказујем, а у тој жељи понекад су се дешавале грешке, које сам већ наредног викенда желео да елиминишем. Од играча који је шансу добијао са клупе, трасирао сам пут до стандардног првотимца, уз огромну подршку саиграча и посвећен рад. Наставићу да тренирам са подједнаком енергијом, јер ми је жеља да направим одскочну даску у каријери – каже Ђорђе Пролић.

Током априла 2022. године, после једног од најтежих пораза на домаћем терену у историји, против Слободе из Доњег Товарника (0:6), уследила је промена за кормилом, а по други пут преузео га је Мирко Давидовић. Ни код њега, перспективни везиста није изгубио поверење, већ напротив, наставио је узлазном линијом.

– Ово нам је седма узастопна сезона у овом рангу такмичења. Један смо од најстабилнијих клубова, играчи радо долазе код нас, а одлазе само ако им се отвори пут ка већој сцени. Да бих у таквој конкуренцији задржао очекивани ниво, тренирао сам и индивидуално, при чему јесењи клупски и лични учинак могу да оценим позитивном оценом. Мало је недостајало да будемо део водећег квартета, сами смо криви за пораз од Радничког (НП), једини на домаћем терену, као и промашен пенал против Дунава, шест минута пре краја.

Јесен је претежно протекла у ритму топло-хладно, изузев октобра, током којег су уписане победе против Ветерника (1:0), Славије (4:1) и Индекса (4:1), уз реми у Пећинцима – 1:1. Код анализе учинка на гостовањима, најпре се уочава број примљених голова. Мрежа се затресла чак 20 пута, а у пет пораза, постигнут је само један гол.

Морали смо боље на страни, неопходно је да у пролећним биткама поправимо тај сегмент. Недопустиво је да примимо 20 голова, пад концентрације плаћали смо поразима. Карактер смо показали у победама над Славијом (4:1) и у градском дербију, пошто смо ТСК савладали после преокрета у финишу меча. Потребно да је извучемо поуке из свих ситуација, које су у анализи јесењих издања оцењене као слабе, да бисмо поправили уочене недостатке.

У пролећне битке, Темеринци ће кренути са новим тренером, пошто је Зоран Грујић, донедавно стратег Словена из Руме, наследио Мирка Давидовића. Планови су усмерени ка очувању окоснице тима и задржавњу курса у мирним водама.

Немамо право да се опустимо ниједног тренутка, пошто је разлика између четвртопласираног на табели и 13. позиције само пет бодова. Три екипе су се издвојиле на врху, преосталима предстоји борби за очување статуса. Поседујемо квалитет да будемо у горњем делу, али терен је једино мерило вредности. Очекујем да ћемо сви озбиљније приступити обавезама, јер без редовних тренинга нема ни адекватне физичке припремљености. Пласман уз раме водећима, далеко од зоне угрожених, био би по мери – рекао је Ђорђе Пролић.

М. Менићанин

У ЛИСТИ СТРЕЛАЦА ДВА ПУТА

Епитету једног од најбоље оцењених играча, допринела је и чињеница да је два пута био стрелац. У надокнади времена, потврдио је победу над Цементом (2:0), разменивши дупли пас са Милошем Богавцем, док је на гостовању у Пећинцима донео вредан бод, поготком у 65. минуту.

– Сваки гол ми је драг, нарочито ако допринесе повећању бодовног салда. То је био случај јесенас, јер смо победили Беочинце, а против Доњег Срема 2015 вратили се у игру после њиховог раног вођства.