Време читања: 2 минута

КОД КУЋЕ ЈЕ НАЈЛЕПШЕ

Креирајући планове око освежавања играчког кадра, руководство Слоге из Темерина, међу приоритете, поставило је повратак Васе Зелића, некадашњег капитена, који је готово целу каријеру посветио црвено-белима. Искусни штопер, рођен 1995. године, после две године у Цементу, украшене уласком у виши ранг, одлучио је да се врати кући, па ће у пролећним биткама на војвођанском ”Југу” представљати један од адута у одбрамбеној линији некадашњег српсколигаша.
-Нисам пуно размишљао, када се појавила могућност да се вратим у Слогу, где сам почео каријеру, а идеја је и да је завршим на истом месту. Живим у Темерину, упловио сам у брачне воде и желим да издвојим више времена за породицу. Пре две године, у тренуцима растанка, постојало је обострано очекивање да ћу се брзо вратити. То се и догодило, срећан сам због оваквог епилога – каже Васо Зелић.
Јесенас је уписао 11 мечева за Беочинце, док је прошле сезоне дрес Цемента у Првој новосадској лиги облачио 27 пута.
-Цемент је клуб богате традиције и волео бих да успе да се извуче из тренутне ситуације. Положај на табели је незавидан, јер седам освојених бодова представља учинак мимо свих очекивања. ”Југ” је најквалитетније зонско такмичење, чак осам некадашњих српсколигаша је у трци за бодовима. Фаворити су често знали да се оклизну, па је трка занимљива и већина загонетки ће бити решена тек на крају.
Слога је имала солидну полусезону, пошто је на деоби 6. места. Темеринци су упркос томе променили тренера, па ће их у пролећном делу, уместо Мирка Давидовића, предводити Зоран Грујић, доказан у раду са млађим категоријама Војводине и селекцијама ФС Србије.
-Драго ми је због повратка на стару адресу, био сам део приче и када је Слога била међу српсколигашима. Битно је да не буде опуштања, јер је бодовна разлика мала и лако се склизне у опасну зону. Пролећна етапа је тежа, издвојиле су се три екипе на врху, док преосталима предстоји битка за сваки бод у циљу очувања статуса.
Претходни наступ за Слогу, уписао је 7. новембра 2021. године на гостовању Индексу. У односу на тај период, садашњи првотимци су капитен Роберт Пастор, голман Душан Војводић, Немања Томић, Ђорђе Пролић и Дарко Грујић.
-Кадар се променио у међувремену, али и даље познајем скоро све играче. Када је у свлачионици одлична енергија, онда је лакше на терену реализовати задатке. Управо тај сегмент, годинама уназад, кумовао је да Слога буде у горњем делу табеле. Постоји потенцијал да се сценарио понови, али сви морамо да будемо озбиљни и посвећени – јасан је Васо Зелић.
М. Менићанин

ОПШТИНСКИ ДЕРБИЈИ ПУН ПОГОДАК

Чињеница да су Слога, Младост и ТСК, клубови из темеринске општине, у истој лиги, први пут после сезоне 1980/1981, није га оставила равнодушним:
-Број гледалаца на општинским дербијима одиграним јесенас најбоља је илустрација колико су се љубитељи фудбала ужелели оваквих мечева. Радује ме је да све протекло у знаку фер-плеја, без спорних ситуација, а једва чекам треће пролећно коло и градски дерби.