Време читања: 3 минута

ХАЈДУК ИЗ ДИВОША ЈЕДИНИ БЕЗ ПОРАЗА И СА НАЈБОЉОМ ОДБРАНОМ КРУПНИМ КОРАЦИМА ГАЗИ КА СРПСКОЈ ЛИГИ ”ВОЈВОДИНА”

Током седмогодишње одисеје фудбалера Хајдука из Дивоша на војвођанском ”Југу” мењали су се тренери и играчки кадар, неретко и на шестомесечном нивоу, а једино су амбиције биле непроменљива категорија. Пласман у Српску лигу ”Војводина”, пројектован као историјски успех, наметао се у виду звезде водиље, али у виши ранг су одлазили конкуренти. Тренутно на обронцима Фрушке горе дувају ветрови оптимизма, поглед са врха војвођанског ”Југа”, подгрејава наду да је циљ достижан.

– Више него раније, иако смо по карактеру оптимисти, верујемо да можемо први да прођемо кроз циљ. Дешавало нам се да будемо јесењи прваци, али да на крају не изборимо српсколигашку визу. Из свега смо извлачили поуке, да бисмо коначно остварили успех о којима сањају генерације играча, који су кроз богату историју носили дрес Хајдука. Половину пута смо успешно прешли, очекујем да у наставку трке наставимо истим колосеком, јер само освајање првог места може да задовољи амбиције – јасан је Стојан Кљајић, кључна фигура у руководећој структури клуба.

Одрастао је заједно са Недељком Антонићем, председником Хајдука, а вођени истим фудбалским циљевима, објединили су енергију да би вољени клуб уцртали на српсколигашкој мапи. У раду им помажу спортски директор Славиша Фердош, секретар Раде Маричић, службени представник клуба Жељко Велики и економ Милан Тодоровић, због чије посвећености је терен међу – најбољим у лиги. 

– Хајдук је домаћинска кућа, сваког дочекамо пријатељски и раширених руку, али на терену нема пардона. Зато смо јесенас и уписали свих осам победа пред својим навијачима. Нисмо изгубили ентузијазам, иако су ранијих година конкуренти одлазили у виши ранг. Покушавали смо да исправимо грешке и да будемо бољи. Тренутно смо на добром путу да се коначно домогнемо веће сцене. Уложили смо пуно у инфраструктуру, сви који су били у Дивошу, једногласни су у оцени да имамо прволигашке услове – истиче Недељко Антонић, председник Хајдука.

Летошња одлука да се кормило повери Милану Митровићу из оближњег Шида, показала се као – пун погодак. Некадашњи тренер Радничког (Ш), ОФК Бачке, Старог града и ЧСК Пиваре, наследио је Миљана Гајића и успео да за кратко време наметне професионалне обрасце у раду. Учинак на терену је огледало пређеног пута.

– Као једини тим без пораза и са најмање примљених голова, налазимо се на лидерској позицији. Пласман не сме да нас успава, с обзиром да од другопласиране Слободе имамо бод више. Свесни смо да ће и у наставку сезоне против нас сви играти са више од максимума могућности, али то не сме да нас поремети у реализацији амбиција. Задовољство је радити у Дивошу, све је под конац, услови превазилазе ранг такмичења – рекао је Милан Митровић.

Ако би из плејаде играча који су јесенас оставили одличан утисак, морало да се издвоји једно име, онда би то био офанзивни везиста Кристофер Нађ, рођен 1998. године, стрелац осам голова.

– Ово ми је друга сезона у Хајдуку и верујем да ће бити украшена пласманом међу српсколигаше. Окупили смо се око истог циља, одлична енергија нас вуче напред. Имамо најбољу екипу у лиги, то потврђује више параметара, али црта се подвлачи у јуну. Слобода дише за врат, дочекујемо је на домаћем терену, мада лично сматрам да дерби сезоне неће бити пресудан. Битније су утакмице у којима је потребно да оправдамо улогу фаворита – нагласио је Кристофер Нађ.

М. Менићанин

ТРИО НОВАЈЛИЈА

Озбиљност амбиција, потврђују активности око јачања играчког кадра. На списку новајлија су: Лазар Веселиновић (37), јесенас стрелац 13 голова за Кулпин у Сомборској подручној лиги, везиста Бојан Јелић, капитен и најбољи играч Јединства (Руменка) и леви бек Александар Золнајић (Тиса, Адорјан).

НАЂ И КУДРИЋ ГОЛГЕТЕРИ

Половину од укупног броја постигнутих голова, режирали су Кристофер Нађ (8) и Ненад Кудрић (7). Прате их Стефан Цвијић и Недељко Ђурић, стрелци по 4 гола. Томислав Требовац је био прецизан три пута, док су Милош Џибрић и Најдан Херцег постигли по два поготка. У листу стрелаца уписали су се још Миленко Маловић, Марко Миленковић, Иван Томац и Марко Јуришић.