Време читања: < 1 минут
ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА
Кабел – Слобода (ДТ) 0:1 (0:1)
 
Ветерник – СЦ ,,Вујадин Бошков”. Терен са вештачком травом. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Стрелац: Вукотић у 23. минуту.
 
КАБЕЛ: Дражић, Трнинић, Сердар, Батос, Јелић, Максимовић, Новаковић, Пиваш, Милисављевић, Петровић, Пауновић. Играли су још: Мијановић, Пролић, Бабић, Првуловић, Вујошевић, Љубојевић, Петовић, Вуруна, Братић, Инђић.
 
СЛОБОДА (ДТ): Јагодић, М. Јанковић, Кубуровић, Јосимов, Стојановић, Сремчевић, Милојевић, Барић, Кокир, Вукотић, Антонић. Играли су још: Ђокић, Пилиповић, Л. Јанковић, Бубало, Живковић.
 
Слобода (ДТ), другопласирани тим војвођанског “Југа”, надмудрила је српсколигаша са Штранда у првој провери пред наставак првенства. Почело је шансом Кокира, шутирао је искоса, а лопта је закачила дефанзивца Кабела и завршила у корнеру. На другој страни узвратио је Батос после центаршута Новаковића, али без успеха. Из ћошка окушао се Пауновић, Јагодић је био на месту.
Тренутак одлуке догодио се у 23. минуту, Славко Вукотић се ослободио чувара и са 20-так метара нациљао доњи леви угао – 0:1.
Колосалну прилику за изједначење пропустио је Бабић, Новаковић је избацио одбрану Товарничана, Трнинић одиграо повратну, а млади нападач слабо реаговао са петерца. Слободњак Вујошевића завршио је крај стативе, док је Сремчевићев ударац главом неутралисао Мијановић, одбивши лопту у поље.
 
Кабел ће следећу проверу имати у среду, а ривал је прволигаш – Инђија.