Време читања: 3 минута
У ДИВОШУ СЕ ПИШЕ ИСТОРИЈА

Завршен је одмор за фудбалере Хајдука из Дивоша, јесење прваке војвођанског ”Југа”, а на првом тренингу очекивања и планове предочили су им Стојан Кљајић и Недељко Антонић, челници клуба. Присутни су били још спортски директор Славиша Фердош, секретар Раде Маричић и службени представник Жељко Велики. Жеља свих је да Дивошани седму сезону међу војвођанским лигашима окончају пласманом у Српску лигу ”Војводина”, чиме би исписали најблиставију страницу клупске историје.

– Окупили смо се око истог циља и можемо га реализовати заједничким снагама. За играче које имамо на располагању, сматрамо да су најбољи у лиги, али вредност морају да потврде на терену, као што су то чинили током јесењег дела, који смо пребродили без пораза и са најмање примљених голова – каже Стојан Кљајић, кључна фигура у руководећој структури клуба.

На списку новајлија су: Лазар Веселиновић (37), јесенас стрелац 13 голова за Кулпин у Сомборској подручној лиги, везиста Бојан Јелић, капитен Јединства (Руменка), леви бек Александар Золнајић (Тиса, Адорјан), бонус Лука Тркуља (Железничар, Инђија) и голман Марко Николић, који је прошле сезоне био на теренима Треће лиге Хрватске.

– Поставили смо путоказ ка вишем рангу, јасан је правац којим идемо, а свесни смо да на том путу предстоји пуно препрека. То нас додатно мотивише и држи будним, с обзиром да најближи пратилац има бод мање. Прича је на чврстим темељима, али потребна је надоградња у виду српсколигашке промоције – истиче Недељко Антонић, председник клуба.

Стабилности одбрамбене линије, допринело је и искуство тандема штопера, који су чинили Ратко Мандић (31) и капитен Божа Јевић (37).

– Мрежа је остала нетакнута на 11 утакмица, као резултат посвећености целе екипе. Задовољство је бити капитен у тиму, где свако даје максимум да задатке стручног штаба спроведе у дело. Очекивања су велика, постоји доза притиска, али навикли смо да носимо бреме и верујем да ћемо остати на лидерској позицији до краја трке – јасан је Божа Јевић.

Дивошани наредног викенда крећу у одбрану пехара на турниру ”Чукарица 2024”, а голови се очекују од Кристофера Нађа, јесенас најбољег стрелца са осам рецки.

– Радује ме одлична атмосфера на првом тренингу и чињеница да је екипа остала скоро непромењена. Познајем новајлије, очекујем да квалитетом допринесу да несмањеним интензитетом наставимо трку ка српсколигашком друштву – истакао је Кристофер Нађ, офанзивац рођен 1998. године.

Стефан Цвијић, један од најбољих везиста лиге, представља играча способног да једним потезом одлучи победника. Летос је дошао из Словена и трећи пут обукао дрес Хајдука.

– По свим организационим и кадровским параметрима, клуб је сазрео да направи искорак на већу цену. Услови за рад превазилазе ранг такмичења, свако од нас има обавезу да пружи и више од максимума да бисмо на терену потврдили велике амбиције – рекао је Стефан Цвијић.

М. Менићанин

МИТРОВИЋ: БЕЗ ПРАЗНОГ ХОДА

Милан Митровић, шеф стручног штаба, и помоћник Срђан Лазић, играчима су предочили програм рада у припремном периоду.

– У ситуацији када немамо простора за празан ход, потребно је да играчи свакој утакмици приступају као да од исхода тих 90 минута зависи пласман у виши ранг. Околност да у првих шест кола гостујемо четири пута представља најбољу илустрацију предстојећих изазова – рекао је Милан Митровић, некадашњи тренер Радничког (Ш), ОФК Бачке, Старог града и ЧСК Пиваре.

ПЕТ ОДЛАЗАКА

За разлику од ранијих периода, овог пута активности у прелазном року су много мирније, као потврда да је руководство задовољно учинком играча. Зелено светло да промене средину добили су: резервни голман Угљеша Косановић, Давид Рукавина, Марко Миленковић, Миљан Мирковић и Борко Шућак.