Време читања: 2 минута
КАПАЦИТЕТ ЗА ВРХ ТАБЕЛЕ 

Када ниједан играч не изрази жељу да промени средину, то је знак да је у клубу све под конац, укључујући атмосферу у свлачионици. На првом тренингу Радничког из Нове Пазове, било је 29 играча, а пуно успеха у пролећном делу трке пожелили су им председник Бошко Грбовић и спортски директор Милорад Инђић. Пазовчани су четвртопласирани тим војвођанског ”Југа” и циљ је да, под вођством тренера Ненада Церовића, остану део водећег квартета до краја сезоне.

 -Лепа слика са првог тренинга, посматрано кроз призму одзива играча и одличне енергије, улила је додатни оптимизам. Ослоњени на старе снаге, уз освежења на позицијама, где смо проценили да је то неопходно, очекујем да сачувамо позицију у врху. Свесни с

мо тежине задатка, имајући у виду број екипа које се боре за опстанак, али ниједног тренутка нећемо одступити од зацртаног– каже Бошко Грбовић, председник Радничког. 

 У старо јато, вратио се везиста Бранислав Шавија (Доњи Срем 2015), пун погодак требало би да буде и ангажовање искусног Предрага Милаковића (Јадран, Голубинци), док млади Милош Ергарац (ТСК) треба да потврди да одличне јесење игре у дресу Темеринаца нису случајност.

 -Није било потребе да гомиламо кадар. Летос је направљена добра селекција, али нису се поклопиле све коцкице током јесењег дела, па је на неколико утакмица било празног хода. Упркос томе, најближи смо пратилац водеће тројке, са солидном бодовном залихом. Пролећна етапа, биће и прилика да видимо на кога можемо да рачунамо следеће сезоне, када ћемо се руководити вишим циљевима – рекао је спортски директор Милорад Инђић.

 За тренера Ненада Церовића у овом степену такмичења нема загонетки. Претходно је био у Индексу, Цементу и Младости (БЈ). Препознатљив тренерски идентитет изградио је још кроз рад у Хајдуку (Кула), Пролетеру, Новом Саду, БСК Борчи, ЧСК Пивари, Борцу (Ш), Јединству (СП), ОФК Југовићу, Ветернику, Шајкашу 1908, новосадском Борцу и Србобрану, са интернационалним стажом у Бејруту.

 -Рад у клубу попут Радничког не дозвољава опуштање и функционисање у зони комфора. Нова Пазова је фудбалска средина, навијачи препознају играчке вредности и нема простора за импровизације. Стартовали смо у одличном расположењу, очекујем да тако остане и током пролећног дела, јер ће сваки бод бити битан – истакао је Ненад Церовић.

М. Менићанин

ШЕСТ ПРОВЕРА

 До пролећне премијере 2. марта и меча са Доњим Сремом 2015, фудбалери Радничког, имаће шест провера. Први тест је у суботу са српсколигашем Ушћем Нови Београд, а затим следе мечеви против Подунавца, Првог маја, Сремца (Војка), Железничара из Инђије и Напретка (Попинци).