Време читања: 2 минута
ЧАЈИЋ: ОПСТАНАК ДОСТИЖАН ЦИЉ

 Приближава се крај друге седмице припрема фудбалера Радничког 1910 за пролећну трку на војвођанском ”Југу”, а Шиђани вредно раде под надзором тренера Горана Вукмира. Свакодневну подршку, имају од руководства клуба, са председником Александром Чајићем и секретаром Зораном Крмаром, па је у амбијенту обојеном позитивним вибрацијама лакше савладати задатке стручног штаба.

 -Током јесењег дела, освојили смо 18 бодова и нисмо незадовољни, иако је било простора да салдо буде богатији, нарочито у гостима. Пет корака смо иза четвртопласираног, али немамо миран сан, јер ће се све екипе, осим водеће тројке, у наставку првенства борити за очување статуса – каже Александар Чајић, председник клуба.

 Конкуренцију су заоштрили: Стефан Вуковић (Доњи Срем 2015), Давид Рукавина (Хајдук, Дивош), Стево Утвић (Граничар, Адашевци), Урош Ђуричић (Подриње, Мачванска Митровица) и Војин Јошић (Шумадинац, Бечмен).

 -Било је неопходно да проширимо играчку лепезу. Већина ангажованих играча је већ била део приче и радо су прихватили могућност да се врате у старо јато. Интензитет на тренинзима је одличан, јача конкуренција допринела је да рад буде на вишем нивоу у смислу одзива и посвећености.

 Шиђани на старту пролећног дела два пута узастопно гостују у Темерину, где су им ривали Слога и ТСК, а потом дочекују јесењег правака Хајдук из Дивоша.

 -Лига одавно није била изједначенија, свако може сваком да представља камен спотицања. У првих шест кола, гостујемо четири пута, док смо домаћини Дивошанима и Доњем Срему 2015. Сваки бод је драгоцен, поставили смо јасан циљ и уложићемо максимум енергије да бисмо остварили зацртано.

 Богата клупска историја намеће додатну обавезу. Шид заслужује да буде уцртан на српсколигашкој мапи, али актуелни тренутак је другачији и опстанак међу војвођанским лигашима представљао би планирани оквир амбиција.

 -Опстанак је достижан, кренули смо добрим путем и верујем да ћемо успети да упловимо у мирну луку. Добар старт, улио би додатно самопоуздање. Сви се појачавају, свако има рачуницу, па то наговештава занимљив пролећни део. Шид мора да буде неосвојива тврђава, уз бољи учинак на страни – категоричан је Александар Чајић, председник клуба.

М. Менићанин

ШЕСТ ТЕСТОВА

 Према речима секретара Зорана Крмара, договорено је шест провера до почетка пролећног дела сезоне. Шиђани ће у суботу гостовати код српсколигаша ОФК Бачке, а преостали ривали биће Вутекс Слога (Вуковар), Граничар (Кузмин), Подриње (Мачванска Митровица), Омладинац (НБ) и Дунав (Стари Бановци).