Време читања: < 1 минут
МИНИМАЛАЦ У ПРВОМ МЕЧУ

Фудбалери Младости ГАТ већ шест дана тренирају на теренима у Умагу, где обављају финалне радове уочи старта трке за бодове. У уторак, у првом мечу на истарском приморју, савладана је екипа Јадрана (Декани), словеначког друголигаша резултатом – 1:0, а гол одлуке постигао је Бојан Чечарић у 12. минуту. Сутра (субота) на реду је други тест, ривал ће бити Триглав Крањ.

Душан Бајић, шеф “гатоваца” осврнуо се на меч са осмопласираним тимом 2. лиге Словеније, истакавши да полако почиње да подиже минутажу играчима на које ће се ослонити у пролећном делу. 

– Одлична провера је иза нас, у сваком смислу. Јадран је екипа која хоће кроз доминацију темпом, али и креативном начину игре да дође до гола. Ми смо у физиолошком смислу били на много бољем нивоу од оног с Текстилцем. Што се тиче тактичких ствари доста добро је било, у офанзивном аспекту задовољан са са две трећине утакмице. У завршници морамо боље. Кроз прво полувремене имамо контролу, али осим гола немамо ударац. Продужили смо време трајања и минуте играчима у ногама, у следећој провери неки други ће играти и у укупном збиру очекујем да сви укњиже око две утакмице, тј. 180 минута – поручио је Бајић.