Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ГФК Слобода – Младост ГАТ 0:2 (0:0)

Стадион „Радомир Антић“. Гледалаца: 1.500. Судија: Урош Ржић. Стрелци: Вукадиновић у 51. и Кокановић у 59. минуту. Жути картони:Савић, Ђ. Глишовић, П. Јовановић, Станојевић (ГФК Слобода), Дробњак, Бјелош, Чечарић, Балабановић (Младост ГАТ).

ГФК СЛОБОДА: Савић, Јанковић, Рашковић (од 63. Алић), Гајић (од 55. Шедрак), Ђукић (од 63. Старчевић), Ђ. Глишовић, Р. Глишовић, Абрахамс (од 6. Тумбас), Србијанац,  Станојевић, Мијанг (од 46. Силађи).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Дробњак (од 46. Дубачкић), Вукадиновић (од 81. Ђуричин), Јокић (од 71. Балабановић), Бјелош 6,5 (од 63. Митошевић), Танасин, Видовић, Бугарин, Поповић (од 46. Кокановић), Чечарић.

Није могла боље да почне 2024. година за Младост ГАТ, победом над директним конкурентом за опстанак, ГФК Слободом, у Ужицу – 0:2.

Већ у првом нападу, домаћин је запретио, испала је одбрана Новосађана, Дробњак је фаулирао Гајића и заслужио жути картон, док је из слободњака Рашковић циљао право у Живковића. Нешто офанзивнији били су играчи Слободе у првом полувремену, али, ипак, најбољу шансу за вођство имали су Бајићеви пулени. У 28. минуту, Чечарић је шутирао, голман Савић одбио лопту, натрчао је Вукадиновић, док је у задњи час, са линије гола Раде Глишовић спречио капитулацију.

Уласком нападача Силађија, Ужичани су кренули на све или ништа. У 46. минуту, некада најбољи стрелац Супер лиге надмудрио је чувара, међутим испречио се Младен Живковић, одличном интервенцијом. Од тада за све су се питали фудбалери из Новог Сада, Драган Кокановић није оклевао после акције по левој страни и након хица, лопта му се од голмана Слободе вратила у посед, а уписао је асистенцију, док је са друге стативе Вукадиновић затресао мрежу. Осам минута касније, Милан Јокић је обезбедио контру, “крађом” на средини терена, упослио Шушњара, а овај промешао одбрану бившег клуба, несебично упосливши Кокановића за оверу плена.

Младост ГАТ после ове победе на конту има 18 бодова, а следеће суботе дочекаће још једног ривала у борби за статус, Металац из Горњег Милановца.

БРЗ ОПОРАВАК АБРАХАМСУ

Курт Абрахамс, крилни нападач Слободе, незгодно се дочекао на леву ногу, након дуела на левој страни у трећем минуту утакмице. Уследио је мук на стадиону и краћи прекид меча, а убрзо је колима хитне помоћи превезен је у болницу. У току другог полувремена, званични спикер обавестио је све присутне на стадиону “Радомир Антић” да је му је страдао скочни зглоб. Фудбалски клуб Младост ГАТ жели му брз опоравак.