Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – Металац 1:0 (1:0)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 500. Судија: Стефан Филиповић (Јагодина). Стрелац: Шушњар у 2. минуту. Жути картони: Бугарин, Дробњак (Младост ГАТ), Мијаиловић, Бачкуља (Металац)

МЛАДОСТ ГАТ: М. Живковић, Танасин, Бугарин (од 46. Дубачкић), Дробњак, Видовић, Митошевић (од 46. Поповић), Јокић (од 83. Балабановић), Ђуричин (од 66. К. Живковић), Кокановић (од 66. Бабић), Вукадиновић, Шушњар.

МЕТАЛАЦ: Премовић, Јовичић, Бачкуља, Илић (од 66. Дамњановић), Булатовић, Максимовић, Жакула, Мијаиловић, Абах (од 66. Алексић), Мирић, Арамбашић.

Није могло боље да почне за домаће. После 90 секунди стекли су предност и очували је до краја сусрета, забележивши и другу тројку. Кокановић је зналачки сачувао лопту и центрирао, а Ђорђе Шушњар утрчао између двојице дефанзиваца Металца и трзајем главом матирао Премовића. Десетка Гормилановчана, Стефан Илић задавао је главобоље Новосађанима у више наврата, у 33. минуту промешао је одбрану Младости, набацио лопту на петерац, док је Саво Арамбашић пребацио гол. Након Илићевог продора виђена је и најбоља шанса на мечу, Абах се нашао очи у очи са Живковићем и када су сви видели лопту у мрежи, искусни голман покретом леве руке спречио је капитулацију, а касније одбитак у гол није успео да претвори Марко Мирић, пошто ју је послао преко пречке.

Стабилизовала се Младост ГАТ и заиграла ангажованије у наставку, из пресинга Поповић је отео посед, упослио Шушњара, а овај слабо тукао, па није дошло до промене. Потом, капитен Танасин је заврнуо на петерац, покушао је Вукадиновић потиљком да изненади гостујућег голмана, али без успеха. Последње узбуђење уследило је у финишу, Урош Дамњановић направио је варку и шутирао са ивице шеснаестерца, непрецизно и бодови су остали на ГАТ арени.

Бистричани су након ове победе пришли на три бода заостатка од места које гарантује опстанак у лиги, на којем се управо налази Металац.

У следећем, 23. колу Моцарт Бет Прве лиге Србије Младост ГАТ ће гостовати Јединству на Убу, у четвртак 7. марта.