Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – Раднички (НБ) 0:1 (0:1)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 400. Судија: Марко Михаиловић (Аранђеловац). Стрелац: Стојановић у 21. минуту. Жути картони: Дробњак, Бабић, Вукадиновић (Младост ГАТ), Ћурчић, Изучукву, Шкорић, Масларевић (Раднички).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Дробњак (од 46. Бугарин), Вукадиновић, Ђуричин (од 75. Соловјев), Бјелош (од 46. Јокић), Танасин, Митошевић (од 63. Поповић), Шушњар, Даничић, Бабић (од 46. Павлица), Дубачкић.

РАДНИЧКИ (НБ): Масларевић, Мани Банга (од 56. Кенеди), Недељковић, Матејевић, Нуредини (од 79. Велинов), Стојановић (од 70. Лукић), Ђокић, Хрњаз (од 56. Шкорић), Ћурчић, Изучукву (од 70. Илић), Ђурковић.

Неочекивани пораз доживели “гатовци” у сусрету са последњепласираним Новобеограђанима. На самом отварању Бабић је распалио са 16 метара, али правовремено је реаговала одбрана гостију. Капитен Танасин отклонио је опасност у 13. минуту, клизећим стартом, изблокиравши шут Владимира Недељковића. Потом, на другој страни, са прве стативе Дробњак је покушао главом, Масларевић је уписао одбрану. У 21. минуту виђен је најлепши детаљ на утакмици, уједно и тренутак одлуке. Немања Ђокић, предводник ”мајстора” набацио је из корнера, Бјелош је скочио и за кратко пребацио игру на 20-так метара од гола, али одбитак је завршио код Лазара Стојановића, који ударцем какав се ретко виђа матира немоћног Живковића. Наставили су се налети Бистричана, Дробњак је послао дијагоналу ка Танасину, а овај проследио до Вукадиновића, чије додавање Шушњар, у паду, шаље крај стативе. Неколико секунди касније, Вукадиновић је прошао по страни, ослободио се чувара и циљао право у Масларевића. У првом минуту надокнаде, пред одмор, поново је голман Радничког изашао као победник из дуела са крилним нападачем Младости ГАТ, када се са њим нашао очи у очи. Конфузно је изгледао домаћин у фази напада почетком другог полувремена, покушао је тренер Бајић, изменама да размрда тим, али није успео па су бодови заслужено отишли крај Студењака. Осим два покушаја Ђорђа Шушњара, након корнера Вукадиновића односно Даничића озбиљнијих прилика за погодак није било.