Време читања: 3 минута
СЈАЈНИ НАПАДАЧ СА ДВА ГОЛА И АСИСТЕНЦИЈОМ УДАРИО ПЕЧАТ НА ПОБЕДУ ЈАРАЧАНА ПРОТИВ ХАЈДУКА ИЗ БЕШКЕ (3:2)

Понекад је играчу неопходно више времена да би се, приликом промене клуба и лиге, прилагодио новом окружењу, али Братислав Јелић је скратио процес и већ у другој званичној утамици за Младост из Бачког Јарка показао какав нападачки потенцијал поседује. Током одисеје на војвођанском ”Северу” у дресу Војводине (Бачко Градиште), ОФК Врбаса и Младости из Турије, постао је препознатљив по головима, а јесенас их је, рачунајући и куп такмичење, постигао четрнаест, уписавши и десет асистенција. Растанак са Врбашанима отворио је пут ка Ливадици, где су га дочекали раширених руку, верујући да је способан да поправи ефикасност плаво-белих.

 -Лепо су ме прихватили у Бачком Јарку, фудбалској средини, која негује посебне емоције према Младости, клубу који заслужује минимум српсколигашки статус, сходно условима и традицији. Окупили смо се око истог циља, енергија је одлична и верујем да можемо благовремено да упловимо у мирну луку. Лига је занимљива, по квалитету је изнад ”Истока” и ”Севера”, а додатну драж такмичењу даје чињеница да је у трци осам бивших српсколигаша – каже Братислав Јелић.

 Због мале бодовне разлике на табели, свака утакмица је квалификациона, нарочито у улози домаћина, када је простор за празан ход сведен на минимум. Победа се наметнула као императив у двобоју са Хајдуком из Бешке, а захваљујући сјајном нападачу, двоструком стрелцу и асистенту, такав сценарио је и написан. Корак какав има газела, уз кошаркашких 197 центиметара висине, често му доноси превагу у борби са чуварима. Више пута је на радничким олимпијадама освајао прво место у атлетским дисциплинама.

 -Код водећег гола, испратио сам дубинску лопту и ударцем главом је убацио у празну мрежу. Ишао сам до краја, искористивши неодлучност голмана и штопера. Брзо смо дуплирали капитал, одложио сам лопту до Дејана Митровића на десном крилу, а после његовог центаршута, асистирао сам Александру Ераку. Неколико минута касније ми је узвратио асистенцију, био сам будан код друге стативе и погодио за 3:0. Очекујемо још пуно радости током пролећних битака, јер смо били вредни и посвећени кроз припремни период.

 На загревању се повредио дефанзивац Алекса Кнежевић, док је Александар Ерак у 60. минуту, због повреде, морао да напусти игру. Иван Јаковљевић је током завршних двадесет минута стиснуо зубе и остао на терену, иако је добио незгодан ударац у пределу зглоба.

 -Голове смо добили из прекида. Најпре после корнера, а пред крај меча кобан је био слободан ударац. То су ситуације где нам је попустила концентрација и морамо да поправимо наведени сегмент. Пропустили смо и четири одличне шансе да победу учинимо убедљивијом. Битно је да смо прескочили препреку, Хајдук је добра екипа, многима ће помрсити конце.

 Јарачани гостују Цементу, дочекују Раднички (НП), а потом копља укрштају са Ветерником и Индексом. Навијачи верују да адекватна жетва бодова из ових мечева може омогућити комфорнији наставак трке.

 -Постоји доза притиска у ситуацији, када стрепе све екипе осим водеће тројке. Не смемо дозволити да буде кочница за добре резултате, већ треба да нас учини одговорним у реализацији задатака. Нисам оптерећен личним учинком, али наставићу да дајем максимум и да сваку шансу претворим у гол. Имамо повољан распоред у наредних неколико кола, било би идеално да из тога извучемо што више бодова – јасан је Братислав Јелић, вођа навале Младости.

М. Менићанин

МЛАДОСТ КАО СУДБИНА

 Скоро цела каријера му је везана за клубове идентичног имена. Прве кораке на зеленом правоугаонику, направио је када је угасио шест свећица на рођенданској торти, у Младости из Радичевића, на пола пута између Бечеја и Србобрана. Касније је бранио боје Младости (Турија), а тренутно поново наступа за Младост. Потиче из фудбалске породице, деда Радован му је био голман, а са лоптом су руку под руку ишли отац Срећко и стриц Жељко. 

НЕСУЂЕНИ ОДБОЈКАШ

Одбојку је тренирао две и по године, у периоду док је бранио боје Бачке из Мола. Због висине, запао је за око одбојкaшком тренеру Николи Џигурском.

 -Одбојку сам тренирао у Бечеју, током зимског периода, али било је месеци, када се преклапала са фудбалом, обично у касну јесен или рано пролеће. Имао сам успеха у одбојкашим водама, на кадетском и јуниорском првенству били смо иза неприкосновене Војводине, док сам са сениорима изборио пласман у Прву Б лигу Србије. Остале су лепе одбојкашке успомене – каже Јелић.