Време читања: 2 минута
ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Слога (Т) – ТСК 1:1 (0:0)

Темерин – Гледалаца: 600. Судија: Владимир Тошић (Нови Сад) 7. Стрелци: Крајновић у 90+8 за Слогу, Марић у 55. за ТСК. Жути картони: Латковић, Мијаиловић, Пастор (Слога), Радичић, Остојић, Марић, Касаповић (ТСК). Црвени картон: Марић (ТСК) у 83. минуту.

СЛОГА: Војводић 7,5, Пековић 6,5, Латковић 6 (од 46. Папак 6), Томић 7, Зелић 7, Дринић 6 (од 46. Богавац 6), Крајновић 7, Мијаиловић 7 (од 75. Рибар – ), Марјановић 6 (од 75. Караћ – ), Пастор 6,5, Грујић 7,5.

ТСК: Недељковић 8, Марковић 7, Лахош 7, Радичић 7, Остојић 7,5, Свитић 7 (од 52. Касаповић 6), Лазић 6, Јовановић 7, Марић 7, Пуповац 7, Прибић 6,5.

 Играч утакмице: Недељковић

 Више расположених појединаца, уз изражену жељу за позитивним епилогом темеринског дербија, отворили су гостима пут ка вођству, при чему је резултатском минусу домаћина кумовала кратко враћена лопта голману. Покушао је Душан Војводић да исправи грешку саиграча, али имао је простора и времена само да блокира ударац Николе Прибића, док је одбитак у празну мрежу спаковао Михаило Марић – 0:1. Три минута раније, због повреде рамена, из игре је морао Никола Свитић, до тада међу најбољима у редовима гостију.

 Могао је све да реши бонус Огњен Лазић, у 60. минуту, из близине је гађао ближи угао, после акције Прибића и Марића, али одлични Војводић је преусмерио лопту у корнер. Крајновић је убацио у ватру Грујића, издржао је дуел са штопером, а за корак бржи био је млади Недељковић, па је у паду покупио лопту испред офанзивца домаћина. 

 Минут је био довољан да Михаило Марић добије два жута картона, чиме је ТСК у финишу остао са играчем мање. То је појачало притисак Слоге, чији је најзапаженији играч био Дарко Грујић. Његов покушај из слободног ударца у 85. минуту, парадом је укротио бонус Растко Недељковић. 

 У надокнади од осам минута, последње секунде, биле су таличне домаћину. На центаршут Дарка Грујића, ударцем главом је реаговао Душан Крајновић, продуживши лет лопте у даљи угао. Чим су гости кренули са центра, судија је одсвирао крај дербија, који је заслужио прелазну оцену само због узбуђења из другог полувремена.

М. Менићанин