Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА: МЛАДОСТ ГАТ – ОФК БЕОГРАД 3:1

Да умеју да играју под притиском показали су Бистричани у дуелу са водећим тимом првенства, ОФК Београдом. Није им било свеједно, у ситуацији када су се сви конкуренти окитили са три бода, предвођени двоструким стрелцем Кокановићем ”гатовци” су се вратили на колосек након два негативна резултата, улепшавши деби новог тренера Перишића.

– Остварили смо оно што је за нас било најважније, а то је победа – рекао је Перишић. – Кокановић је у раној фази сусрета успео да погоди и донесе нам вођство, које нам је смањило терет узрокован важношћу сусрета. Веома важно било је и то што смо, у тренутку када је ривал изједначио резултат, успели да сачувамо мир. Играчи нису „изгубили главе“, иако им није лако да играју у ситуацији када више немају право ни на најмању грешку.

Драган Перишић, свестан је у каквој се ситуацији налази његов тим и поручује:

– Ово је само једна победа. Пред нама је још много посла на путу ка жељеном опстанку. Похвалио бих све актере, упркос великој тензији која је владала на терену. Радује ме што смо, из само четири или пет удараца, успели да постигнемо три гола, што у ранијем периоду није био случај.

Нови шеф је одрадио само један тренинг пред дуел са ОФК-ом, а о свом утицају на играче говори:

– Ко је у фудбалу, то може да разуме, јер нема пуно филозофије, а има неке нове енергије. За кратко време играчима морам да усадим веру у успех, јер само један резултат може много тога да промени. Имплементираћу неке нове ствари у игри, јер морамо да гледамо искључиво сами себе. У Првој лиги нема лаких утакмица, али верујем у наш тим и могућности које он има – подвукао је Перишић.

У следећем, 29. колу Младост ГАТ ће пут Оџака, на мегдан другопласираном Текстилцу. Меч је на програму у понедељак у 16 сати.