ФК Војводина одао почаст поводом 10 година од смрти Вујадина Бошкова

Време читања: 2 минута
ВУЈАДИН БОШКОВ 1931 – 2014

Данас се навршава тачно 10 година од како је преминуо легендарни Вујадин Бошков, један од најзначајнијих личности у историји ФК Војводина.

Тим поводом, делегација ФК Војводина посетила је његов гроб у родном Бегечу и положила венац, те је на тај начин „стара дама“ одала почаст некадашњем играчу и техничком директору.

Испред ФК Војводина почаст легендарном Вујкету одали су директор спортског сектора ФСС и потпредседник клуба Мирослав Тањга, директор архива Града Новог Сада Петар Ђурђев и председник Секције ветерана Миладин Пураћ.

– Велики људи као што је био Вујадин Бошков никада не смеју да буду заборављени, не само у Војводини, већ и у српском фудбалу. Људи као што је био Вујке треба да буду звезде водиље свим младима и будућим генерацијама које ће водити српски фудбал и не само тренерима и играчима, већ и функционерима. Такви људи су били велики амбасадори наше земље. Нисам имао прилику да као играч сарађујем са Вујкетом, али када сам једном приликом ишао на потпис уговор са компанијом Лото у његовом друштву, тада сам схватио колико је цењен и поштован у Италији – рекао је Мирослав Тањга.

Председник Секције ветерана Миладин Пураћ такође се присетио величине Вујадина Бошкова.

– Као неко ко је био у клубу од пионира, преко првог тима и данас у Секцији ветерана, могу да кажем да ме за Вујадина Бошкова везују много лепих успомена. Вујадин Бошков је у тандему са Бранком Станковићем био најзаслужнији за генерацију која је најпре освојила прву титулу шампиона Југославије, и потом стигла до четвртфинала Купа европских шампиона. Вујадин Бошков није био значајан само за Војводину и српски фудбал, већ је био цењен и поштован у целом свету. Сећам се и када је као тренер Сампдорије играо против Црвене звезде у Софији, која је била домаћин због санкција, и касније је стигао и до финала са чувеном генерацијом италијанског клуба. Био је и селектор наше репрезентације, а то све показује колико је значајан био Вујадин Бошков – истакао је Миладин Пураћ.

2024-04-27T15:36:06+02:0027. 04. 2024.|Вести|

Поделите са другима!

Go to Top