Време читања: 2 минута
ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Хајдук (Д) – Слобода (ДТ) 0:2 (0:0)

Дивош – Гледалаца: 600. Судија: Бојан Граовац (Рума) 7,5. Стрелци: Кокир у 81. и Милинковић у 90. минуту. Жути картони: Нађ, Мандић (Хајдук), Стојановић (Слобода).

ХАЈДУК: Тојагић 6,5, Џибрић 6 (од 53. Бајуновић 6), Радаковић 6 (од 46. Херцег 6), Јелић 6 (од 84. Веселиновић -), Јевић 6,5, Мандић 6, Цвијић 6,5, Нађ 6,5, Золнајић 6,5, Јуришић 6 (од 46. Угљешић 6), Требовац 6 (од 46. Кудрић 6).

СЛОБОДА: Јагодић 7, Чолић 7, Кубуровић 7, Јосимов 7,5, Јанковић 7, Кокир 8, Вујасин 7,5 (од 90. Сремчевић -), Вукотић 7 (од 71. Милојевић -), Ђуричић 7,5, Барић 7 (од 71. Стојановић -) Антонић 7 (од 46. Милинковић 8).

Играч утакмице: Милан Милинковић

У дербију сезоне на војвођанском “Југу”, Слобода је анулирала минус од три бода, па ће завршница бити никад занимљивија, јер су уочи последњих 360 минута ривали поравнати. У бољој ситуацији су Товарничани захваљујући данашњој партији, са бољим међусобним скором, који су обезбедили игром у наставку.

Вредна помена из првог дела, јесте одбрана искусног Јагодића, након што је Тојагић дегажирао, а Нађ несебично сервирао Требовцу, међутим истакао се Слободин голман.

Комбинација из корнера, који је извео Миле Вујасин, завршила је на стативи, ударац је упутио Никола Кокир. Нападач гостију одложио је лопту за Милинковића, неколико минута касније, док је бравуру извео чувар мреже домаћих. Уследиле су две Золнајићеве прилике, најпре је сам себи изградио простор за шут, али је циљао непрецизно преко гола и 120 секунди после, када је лопта прохујала крај стативе.

Из срца шеснаестерца Кокир је савладао Тојагића, ударцем из прве, претходно је на левој страни одбрану Дивошана промешао Милинковић и центрирао за погодак.

Играо се последњи минут регуларног тока, Ђуричић је надмудрио Кудрића у дуелу, а Милојевић упослио Милинковића, који вара чувара и погађа ближи угао за коначних – 0:2.