Време читања: 2 минута
ЧЕЛНИЦИ ЖУТО-ПЛАВИХ ОДГОВОРИЛИ НА ПРОЗИВКЕ 

Након одиграног 34. кола Моцарт бет Прве лиге Србије где је наш тим ремизирао са ужичком ГФК Слободом (3:3) осећамо потребу да се огласимо и ставимо тачку на спекулације и злонамерне коментаре појединаца који су уследили након утакмице у Ужицу.

После 34 одигране утакмице можда се не можемо похвалити позицијом на табели и бројем освојених бодова, али пред фудбалску јавност излазимо чистог образа поносни на сваки бод који смо поштено освојили или изгубили на терену а никако ван њега. Доласком у клуб, свесни тешке ситуације у борби за опстанак, донели смо одлуку да се до краја првенства на првом месту чврсто држимо постулата витешког надметања у спорту – фер-плеја. 

РФК Нови Сад кроз своју дугу историју имао је и успона и падова, добрих и лоших одлука, победа и пораза, али је свој дигнитет изградио у поштеном и честитом надметању. Тај дигнитет данас чврсто бранимо ограђујући се од било каквих закулиснаих и неспортских радњи, договора и комбинација. 

Неки су у претходном периоду очито правили погрешне калкулације и унапред уписали неосвојене бодове, заборављајући да се на фудбалском терену и ми питамо. Апелујемо на све наше противнике да се више посвете игри а не математици. Када њихови погледи буду усмерени на фудбал видеће да нисмо клуб и екипа која калкулише, већ игра и бори се до краја.

Овим путем желимо да се на посебан начин захвалимо нашем стручном штабу и играчима, који су и поред јучерашњег огромног притиска, увреда, лажних оптужби показали господство и пример како се брани грб и боје клуба.

Такође, честитке упућујемо и играчима Слободе на фер и коректној борби, те прилици да уживамо у једној од најбољих и најзанимљивијих утакмица ове сезоне! 

Спортски поздрав, 

Управа РФК Нови Сад 1921