Време читања: 3 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

ЈАРАЧАНИ УГОСТИЛИ УЧЕСНИКА ТУРНИРА РЕГИОНА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Младост (БЈ) – Аматерска репрезентација ФСВ 1:6 (1:4)

Бачки Јарак – Стадион Ливадица. Гледалаца: 150. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Први помоћни судија: Стојшић Небојша (Нови Сад). Други помоћни судија: Банић Борђе (Нови Сад). Делегат: Раковић Радомир (Нови Сад)

Стрелци: Јелић у 12. за Младост, Провчи у 9. и 35, Нађ у 24, Костић у 33, Јелић у 79. и 84. за Аматерску репрезентацију ФСВ.

Аматери Војводине и играчи Младости (БЈ) 

МЛАДОСТ: Вуковић, Хрубик, Текић, Дмичић, Јелић, А. Кнежевић, М. Кнежевић, Малбаша, Ћиковић, Ратић, Зељковић. Играли су још: Софинкић, Пајфер, Ђумић, Јаковљевић, Дринић, Антонић, Ерак, Ковачић, Перић, Вејин, Станић.

АМАТЕРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ФСВ: Петровић, Парошки, Грбић, Топић, Бачвански, Нађ, Костић, Барић, В. Ђошић, Мисић, Провчи. Играли су још: Митровић, Вукмановић, Игњић, Миловановић, Јешић, Марковић, Батало, Станаћев, Јелић.

Провчи у дуелу са Хрубиком из Младости

У оквиру припрема за учешће на турниру региона Фудбалског савеза Србије од 7. до 9. јуна, у Шапцу и Лозници, Аматерска репрезентација ФС Војводине, одиграла је пријатељски меч са војвођанским лигашем из Бачког Јарка.

Лука Костић

Владимир Шпоња, селектор, са помоћницима Дарком Пушкарићем, уједно шефом стручног штаба Младости, и Недељком Бабићем, дао је шансу свим играчима на које рачуна пред смотру, која годинама уназад изазива пажњу, јер на једном месту oкупи најбоље што фудбалска Србија има у излогу, када су у питању Српске и зонске лиге.

Голеада је почела у 9. минуту, пошто је Кристофер Нађ одиграо улогу асистента, а тачку ставио Данило Провчи. Тројицу играча надмудрио је Стефан Ћиковић и сервирао лопту Братиславу Јелићу, при чему један од најбољих нападача “Југа“ није пропустио прилику да, ударцем искоса са 14 метара, потврди голгетерску класу – 1:1.

Вања Ђошић, офанзивац српсколигаша Динама 1945, прошао је по десној страни и уочио Кристофера Нађа, одлични везиста је неометан прихватио лопту и погодио мрежу. Показао је Нађ, првотимац Хајдука из Дивоша, да има фудбалске тајне у малом прсту, другу асистенцију уписао је код гола Луке Костића – 1:3. Десетак минута касније, продор Костића, крунисао је расположени Провчи. Крилни нападач Радничког из Зрењанина, у паду, успео је да захвати лопту и да је пошаље иза леђа голмана.

Братислав Јелић је за друго полувреме променио дрес, сходно позиву да буде део репрезентације, али задржао је исти голгетерски курс. Искористио је неодлучност Димитрија Вејина, однео лопту и са ивице казненог простора матирао Алексу Софинкића. Пет минута касније, поново је Јелић био у главној улози, подесио је нишан, уз асистенцију Вукашина Марковића, чиме је ставио потпис испод убедљиве победе.

Аутор: М. Менићанин