Време читања: 2 минута
ВОЈВОДИНА ГОСТУЈЕ РАДНИЧКОМ 1923

Тренер Војводине Божидар Бандовић сматра да је његова екипа спремна за једну од најважнијих утакмица на гостовању Радничком 1923.

Фудбалери „старе даме“ у четвртак гостују на стадиону „Чика Дача“ у директном окршају у борби за пласман у Европу.

– Очекује нас тешка утакмица против веома добре екипе. Већ смо играли два пута у Крагујевцу и обе утакмице биле су и тактички и борбено на високом нивоу. Раднички је екипа која има континуитет, играче који умеју да играју пресинг и који умеју да користе простор у нападу, опасни су у игри један на један. Компактна су екипа, очекујем много дуела, других лопти и зато морамо да будемо фокусирани. Ово је веома важна утакмица и за нас и за противника, јер остало је још две утакмице и победа како нама, тако и њима много значи. Што се тиче играчког кадра, немамо повређених играча, сви су спремни – рекао је Бандовић.

Он верује да се тимови добро познају после недавних сусрета на истом стадиону, али да играчи морају да буду спремни на све могуће ситуације.

– Сигурно је да се добро познајемо након тих дуела, да су они анализирали нас, као и ми њих. Играли су веома добар високи пресинг и против Црвене звезде и ТСЦ-а и ми се спремамо и на то и на ниску одбрану. Да ли ће играти са једним или са два шпица, играчи ће бити спремни да прочитају те неке ситуације, што уме да буде најважније, да играчи препознају неке ствари и одреагују најбрже и најбоље могуће. Раднички је одлична и борбена екипа, која ће играти на победу, као и ми, и морамо бити спремни и ми и они на све што може да утиче на резултат – истакао је Бандовић.

Тренер Војводине уверен је да његова екипа заслужује да на крају буде на месту које води у Европу.

– Ја верујем у ове момке и све што смо радили до сада и могу да будем позитиван. Желимо да завршимо како треба, јер је то најважније, имамо још корак, два до краја. Ми смо велики клуб, имаћемо и навијаче уз нас, што нам такође значи и победа у оваквој утакмици на гостовању може да буде огромна. Притисак морамо да поднесемо, јер смо у тако великом клубу, а ови момци су већ показали карактер, јер су добијали и враћали се у великим утакмицама и немам дилему да заслужују да се пласирају у Европу – закључио је Бандовић.

Утакмица Раднички 1923 – Војводина на програму је у четвртак у 16:55.