Време читања: 2 минута
ДОВОЉАН И БОД У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ

Победом у дуелу са Металцем, Младост ГАТ је начинила огроман корак ка опстанку у Првој лиги Србије. Ипак, да се све успешно оконча, потребан је бод у последњој рунди са РФК Новим Садом 1921.

– Сасвим смо близу опстанку у прволигашком друштву и сада је извесно да ћемо и у наредној сезони наступати у другом по јачини рангу такмичења – истакао је јунак меча са Металцем, голман Младен Живковић. – Пред нама је прилика која се не пропушта, наша судбина не би смела да дође у питање, сами одлучујемо, а рачуница каже да нам је и један бод довољан за испуњење онога што смо зимус зацртали. Против Новог Сада, наравно, нећемо ићи на реми, већ нам је намера да победом окончамо сезону и обрадујемо, верујем, бројне навијаче на нашој ГАТ арени.

Недељни сусрет био је крајње неизвестан, а један детаљ решио је све.

– То је било и очекивано, иако су ме домаћи фудбалери помало изненадили можда и превише отвореном игром од првог судијског звиждука. Металац је кренуо јако агресивно, али смо, срећом, у финишу првог полувремена ми дошли у вођство, чиме смо створили предуслов да у наставку контролишемо сусрет. Игра је била тврда, али се по нас све лепо завршило.

Сјајним интервенцијама, нарочито у првој полувремену, чувар мреже Младости ГАТ дао је велики допринос подвигу против директног конкурента.

– Мој посао је да одбраним све ударце које могу да зауставим. Некада их је мање, некада више, али на моју успешност утиче и игра преосталих 10 фудбалера у пољу, који су у Горњем Милановцу одлично одрадили посао – завршио је Живковић.