Време читања: 2 минута
ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Дошло је време да добијемо првака ”Југа”. Слобода има бољи међусобни скор од Дивошана и у предности је два кола пре краја (табела по гол разлици). Треће место, које би могло да води у бараж (најбољи трећепласирани од све три групе ВФЛ) резервисано је за Јединство из Руменке (58). Конкурент за доигравање, Будућност са ”Истока” има 55 бодова и у случају да заврше поравнати пресудиће гол количник, који је на страни Руменчана.

  • 29. коло | Слобода (ДТ) – Славија (НС), Раднички (НП) – Хајдук (Д)
  • 30. коло | Јединство – Слобода (ДТ), Хајдук (Д) – Ветерник

Бриге око опстанка многи нису решили, најмање ће испадати два тима, то је већ сада извесно, с обзиром да су Јединство (СП) и Први мај у безизлазној ситуацији у конкуренцији изнад.

Последња два биће потиснута само у случају да обе екипе* (уколико Руменчани буду најбољи 3.) прођу бараж. Ако се деси да ниједан тим са ”Југа” из баража не искорачи на мапу Српске лиге, такмичење које чине новосадски и сремски клубови напустиће четири тима.

На њихова места ускочиће два првака ПФЛ, два горепоменута српсколигаша и победник баража (састају се другопласирани из Сремске и Новосадске лиге) како бисмо на крају добили 16 екипа за сезону 24/25.

Све то пада у воду ако Борац из Шајкаша, којим случајем изгуби статус трећелигаша, повући ће још један клуб у пети ранг…


*другопласирани има сигуран бараж