Време читања: 2 минута
СРПСКА ЛИГА ”ВОЈВОДИНА”

Никад интересантнијом трци у Српској лиги ближи се крај. У последњих 180 минута искристалисаће се слика, ко ће се опростити од каравана, као првак, а ко као губитник онај који ће испасти. Пет најслабије рангираних (минимум) склизнуће у зонски ранг такмичења, док шести одоздо још није сигуран, јер зависи од учинка прволигаша, Младости ГАТ, у последњем колу, којој и бод против отписаног Новог Сада значи спас.

У том случају ОФК Бачка, Први мај и Јединство (СП) су већ виђени војвођански лигаши, док Куљани и Тиса још гаје наде да могу да избегну најгоре. Борац из Шајкаша (37) је у доброј позицији и не зависи од других, након победе над Кабелом, гостује у Старој Пазови, а потом дочекује Тису. Бечеј има бод мање, а сутра ће крај Тисе ударити на Хајдук 1912, којем гори под ногама. Српсколигаш из Адорјана (Тиса) за два кола примио је осам голива и ништа осим победе против Кабела не долази у обзир, како би могли да се надају да ће завршни меч у Шајкашу бити одлучујући што се тиче њиховог статуса. У групи угрожених су и Белегишани (Подунавац), који су сменили тренера, након изненађујућег пораза од фењераша – ОФК Бачке, али су у далекој бољој ситуацији од поменутих јер у последњем колу против Првог маја могу све да премосте, уколико то не учине сутра када ће пут Зрењанина.

Борба за врх свела се на два имена, а међусобни дуел решава све (сутра 17.30). Железничар, први на лествици са бодом вишка, домаћин је дербија са Словеном на стадиону СЦ ,,Младост” у Панчеву, а на опроштај од сезоне иде у Кикинду, док ће Румљани у Борковачкој долини за ривала имати безбрижне Новобановчане.