Време читања: 2 минута
ХАЈДУК ИЗ ДИВОША ОВЕ СЕЗОНЕ ВЕЋ ЕЛИМИНИСАО ДВА СРПСКОЛИГАША У КУП ТАКМИЧЕЊУ

 Пре две године, фудбалери Хајдука из Дивоша, у финалу Купа ФС Војводине, поражени су минималцем од РФК Нови Сад 1921. Поновни одлазак на ГАТ Арену код Дивошана буди жељу да овог пута напишу победнички сценарио. На путу ка освајању Купа ПФС Срем, елиминисали су ГФК Словен (2:1) и Подунавац (4:0), потврдивши да имају рецепт за српсколигаше, па ће покушати да га примене и на Раднички, чиме би у витрине донели још један пехар. 

 Ненад Кудрић, први стрелац тима, са 14 голова, мотивисан је да затресе мрежу Зрењанинаца и да постави путоказ ка успеху.

 -Нема поправног у финалу, морамо да будемо концентрисани у завршници и подједнако одговорни у испуњавању одбрамбених задатака. Освајање пехара, представљало би огроман клупски успех и отворило могућност да у Дивошу, у оквиру преткола Купа ФС Србије, угостимо неког од суперлигаша – каже Ненад Кудрић.

 Три рецке мање у голгетерској колони, уписао је Кристофер Нађ, офанзивни везиста. Недавно је оставио одличан утисак у пријатељској утакмици Аматерске репрезентације ФСВ против Младости из Бачког Јарка (6:1).

 -Разлика у рангу такмичења у оваквим утакмицама углавном нема пресудан значај. Пратио сам учинак Зрењанинаца, имали су резултатски узлет током другог дела сезоне и то није случајност. Играју чврсто, на осам пролећних утакмица нису примили гол, па ћемо се суочити са озбиљним изазовом – истиче Кристофер Нађ.

 Један од искуснијих првотимаца, Бранислав Угљешић (29), способан је да једним потезом избаци у први план неког од нападача, јер има сјајан преглед игре.

 -Стигли смо на корак до пехара, уложићемо максимум енергије да бисмо на најбољи могући начин окончали такмичење. Раднички је ранг изнад, то неће бити кочница, већ додатни мотив да се покажемо у најбољем могућем издању – рекао је Бранислав Угљешић.

 Уочи финала, Зоран Грујић, наследник Милана Митровића у улози шефа стручног штаба, имао је времена само за два тренинга са екипом.

 -Познајем од раније скоро све играче, доста њих сам тренирао у другим клубовима и то је олакшавајућа околност. Привилегија је бити актер финала Купа ФС Војводине, надам се да ће гледаоци имати прилику да уживају, јер и Раднички има одличан тим. Учинићемо све са наше стране да створимо позитиван импулс у представи, чији исход ће одлучити нијансе. Располажемо са довољно адута да причу ставимо у жељени оквир – рекао је Зоран Грујић.

 Дивошанима ће ветар у једра послати верни навијачи, а Стојан Кљајић и Недељко Антонић, централне фигуре у руководећој структури, обећали су фешту на обронцима Фрушке горе у случају освајања пехара.

М. Менићанин

ЖИВКОВИЋ ПОНОВО АКТЕР ФИНАЛА

 На прсте једне руке, могу да се изброје играчи који и даље бране боје Хајдука, а били су актери финала 8. јуна 2022. године. Борисав Живковић, тада је био међу стартерима.

 -Верујем да ћемо овог пута бити успешнији. Вежбали смо и пенале, ако до њих дође, спремни смо за све опције. У одличној атмосфери излазимо на мегдан Зрењанинцима, чији кадар ценимо, али не занемарујемо ни сопствене вредности – поручио је Борисав Живковић.