Време читања: 2 минута
ФИНАЛЕ КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ

Раднички (Зр) – Хајдук (Д) 1:2 (0:2)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 700. Судија: Новак Симовић (Ловћенац) 8. Стрелци: Николић у 90+3. за Раднички, Золнајић у 3. и Нађ у 12. за Хајдук. Жути картони: Врбљанац, Топић (Раднички), Тојагић, Јуришић,

РАДНИЧКИ (ЗР): Ђекић 6,5, Пелемиш 6, Топић 6, Врбљанац 6 (од 68. Николић 7), Радић 6 (од 46. Милановић 6), Стевановић 6,5 (од 76. Јањатовић -), Митровић 6,5, Ковачевић 6, Провчи 6,5 (од 88. Арсић -), Борисављевић 6,5, Степанчев 6 (од 68. Гардиновачки -).

ХАЈДУК (Д): Тојагић 7,5, Томац 7, Золнајић 8, Јелић 7, Јевић 7, Цвијић 7 (од 75. Херцег -), Нађ 7,5 (од 84. Живковић -), Веселиновић 8 (од 73. Угљешић -), Јуришић 7 (од 84. Бајуновић -), Зељковић 7,5, Кудрић 7 (од 64. Требовац 7).

Играч утакмице: Александар Золнајић

На дебију новог тренера, Зорана Грујића, Хајдук из Дивоша, у утакмици за трофеј, савладао је високо котираног српсколигаша из Зрењанина и наставиће такмичење у Купу Србије.

Раднички је кренуо из минуса, највише захваљујући искусном Лазару Веселиновићу, који је мајсторски пребацио одбрану ривала, а Золнајићу није преостало ништа друго, да испред Ђекића стави тачку – 0:1. У следећем нападу, добру шансу имао је Врбљанац, али Тојагић је био на месту. Играо се 12. минут, Нађ је дуплирао предност Дивошана, скренувши лопту у мрежу после додавања Золнајића. Без најбољег играча Каришића, Зрењанинци су тешко долазили до гола, углавном покушавајући ударцима са дистанце, што није дало резултат. После напада по десној страни опробао се Провчи, док је Стевановић нациљао место где се спајају пречка и статива, из слободног ударца. Добру прилику да утростручи вођство пропустио је Лазар Веселиновић, искрао се Степанчеву и спољним делом копачке, гађао поред гола. Голман Хајдука није се дао изненадити ни после ударца Марка Ковачевића, скративши угао.

Јака киша на почетку другог полувремена, преко 20 минута отежавала је игру актерима спречивши их да пруже више од виђеног. Тим са Бегеја припретио је преко Борисављевића, ударац је завршио преко пречке, на другој страни Золнајића је осујетио Ђекић. За мало непрецизан био је Томислав Требовац. Џокер тренера Грујића распалио је и у финишу, међутим Ђекић је парадом одбио лопту у поље. У трећем минуту судијске надокнаде, резервиста Лука Николић ублажио је пораз, ударцем главом, након покушаја Митровића. Победнику,

ПЕХАРИ И ПРИЗНАЊА

Хајдуку из Дивоша, прелазни пехар и чек на 100.000 динара уручио је генерални секретар Фудбалског савеза Војводине, Миодраг Цвијић. Зрењанински Раднички, као поражени финалиста, од стране Миодрага Радаковића, комесара за такмичење добио је награду од 50.000 динара. Бранко Павловић, председник Судијске организације ФС Војводине за одлично одрађен посао, предао је плакете судијама: главном арбитру Новаку Симовићу, помоћницима Шутуловићу и Перановићу и четвртом судији Гњатовићу, док је делегату Озрену Дукићу, за свој допринос, плакету уручила Марина Китановић-Слијепчевић, чланица УО Младости ГАТ, прволигаша на чијем стадиону је и одигран меч за трофеј.