Време читања: 4 минута
ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА ИЗБОРИО ПОЗИЦИЈУ У ЗЛАТНОЈ СРЕДИНИ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”, СЕРИЈА ПОБЕДА У ФИНИШУ СЕЗОНЕ

Изазовну повратничку сезону међу војвођанске лигаше, ТСК из Темерина, окончао је у златној средини ”Југа”, остваривши једанаест победа, шест ремија и тринаест пораза, уз гол-разлику 42:48. Опстанак је раван пласману у виши ранг, а црвено-бели су реализовали зацртано, захваљујући одличном ритму пред крај трке, када су уписали пет победа из шест мечева.

-Прва сезона у вишем рангу је најтежа, али изборили смо се са свим изазовима. Многи су нас на почетку сезоне сврстали у ред клубова који ће остати испод црвене линије. То нас није поколебало, већ додатно мотивисало да креаторе такве пројекције демантујемо на терену. Сваки бод смо поштено освојили, нико нам ништа није поклонио и задовољни смо расплетом – каже Никола Лазић, председник клуба.

Приметно је било и јесенас да Темеринци поседују капацитет да изборе опстанак у лиги са осам бивших српсколигаша, али често су сами себе саплитали, услед недостатка искуства за овај ранг такмичења.

-Морали смо у ходу да мењамо одређене навике из подручне лиге, где је клуб провео скоро две деценије у континуитету, док је чекао повратак међу војвођанске лигаше. Чим је кренуло првенство, суочили смо се са чињеницом да смо на пет утакмица испустили вођство, промашили три пенала, а имали и проблем да играчи преброде психолошку баријеру када смо домаћини. Стрпљење је било кључ успеха, нисмо дозволили ниједног тренутка да нас савлада паника или да се увуче нервоза.

Таман када се капитен Јово Пуповац, после опоравка од повреде, вратио на терен у пуном капацитету, из строја је искочио везиста Никола Свитић, пошто му је у трећем пролећном колу страдало раме.

-Пролећна премијера у Стари Бановцима, украшена је победом против Дунава (2:1), а потом је уследио низ од пет утакмица без радости, при чему је нарочито био болан пораз од Шиђана у Темерину. Једна од преломних тачака, била је победа над директним конкурентом Славијом (2:1), изборена у другом минуту надокнаде. Печат на опстанак, ударили смо у двобојима са Хајдуком из Бешке (3:0) и Радничким из Нове Пазове (1:0).

Доста похвала, изречено је на рачун храбре игре у Дивошу, где је десетковани састав поклекао минут пре краја на мегдану Хајдуку, једној од најбољих екипа у каравану.

-То је била само једна у низу утакмица, где нам је срећа окренула леђа, уз плаћен данак неискуству. У последњих десет минута, имали смо две одличне прилике, осујетио их је сјајним реакцијама голман Хајдука. Казна није изостала, добили смо гол из ситуације када се лопта као у билијару одбијала по казненом простору.

На клупи су била шесторица бонуса, поред тројице међу стартерима. И када су губили бодове, црвено-бели су узрок пораза тражили искључиво у свом дворишту. На рачун суђења немају ниједну примедбу.

-Дуги низ година сам у фудбалу и могу да раздвојим намерну и случајну грешку. Судије су имале тежак задатак на ”Југу”, оцена многих је да ово представља најквалитетније зонско такмичење. Веселин Аџић, комесар за суђење, честито је обављао функцију и посвећеним односом приликом делегирања допринео регуларности такмичења – истакао је Никола Лазић.

Реми са Јадраном (1:1), последњег дана марта, означио је крај сарадње са тренером Михајлом Козомором, после 20 месеци. Врућ кромпир одважно је узео у руке Александар Миљковић, вративши се на стару адресу.

-Није кренуло по плану, повратак на клупу, обележили су порази од Младости и Слободе, без постигнутог гола. Нисам помишљао на предају, било је неопходно одређено време да играчи прихвате мој систем рада. Почело је да гори под ногама, па смо дошли у ситуацију да преостале три утакмице на домаћем терену морамо да решимо у нашу корист. То смо и учинили максималним ангажовањем и борбеношћу, уз ништа мање важан тријумф у Беочину – каже Александар Миљковић.

Темеринци су освојили 20 бодова у пролећном делу, а то је за бод више у односу на јесен.

-Непуна два месеца, провео сам са екипом, енергија је била одлична и то нас је одвело ка мирној луци. Нисмо зависили од других, форму смо стабилизовали у најбољем могућем тренутку. Као домаћини, имали смо највећи одзив гледалаца, а ТСК дефинитивно, по свим параметрима, заслужује статус војвођанског лигаша. Нећемо се успавати на ловорикама оствареног циља, следећа сезона биће подједнако захтевна – истакао је Александар Миљковић.

Резултатски узлет, подударио се са опоравком Николе Свитића, важне карике везног реда. Правио је превагу, потпомогнут капитеном Јовом Пуповцем, голгетером Михаилом Марићем, мајстором за прекиде Миланом Јовановићем и командантом одбране Владимиром Остојићем. Откровење су представљала одлична пролећна издања Огњена Лазића на позицији десног бека.

-У борби за опстанак, учествовало је више од пола лиге, није се знало ни колико ће клубова да испадне, јер је то било у директној вези са расплетом у вишим ранговима. Доза притиска пратила нас је константно, донекле је и допринела да будемо одговорни када је било најпотребније. Поносан сам на саиграче, потрошили смо пуно енергије да бисмо сачували статус. Поштено смо освојили сваки бод – нагласио је Никола Свитић.

Темеринска општина има три клуба на ”Југу”, а уколико ОФК Сириг прође бараж формираће се квартет најближих комшија у борбу за бодове, као гаранција пуних трибина и представа за сладокусце.

М. Менићанин

ЈОВАНОВИЋ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ

Милан Јовановић, са осам голова, приграбио је епитет најбољег стрелца. Прате га капитен Јово Пуповац и Михаило Марић, режисери по шест погодака. Никола Прибић и Душко Радичић, уписали су по три рецке.

СЕКРЕТАР ЂОРЂЕВИЋ ПРКОСИ ГОДИНАМА

ТСК има најстаријег секретара на овим просторима. Драгољуб Ђорђевић, рођен је 1938. године, не пропушта утакмице и посвећено обавља послове из описа одговорне функције. Ни увођење Комет система, није га пореметило, пошто је у помоћ прискочио капитен Јово Пуповац. -Срце ми је пуно због учинка играча и избореног опстанка. Пре пар година, рекао сам да ћу се повући са функције, када се пласирамо међу српсколигаше и од тога не одступам – поручио је Драгољуб Ђорђевић.