Време читања: 3 минута
ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА

Бачка 1923 – Омладинац 5:0 (2:0)

Ђурђево – Гледалаца: 150. Судија: Дејан Дувњак. Стрелци: Ж. Тривуновић у 7, 56, Марковић у 29, Ђурић у 56. и Рогић у 60. минуту. Жути картони: Ж. Тривуновић (Бачка 1923), Д. Зељковић (Омладинац).

БАЧКА 1923: Лишић, Драган Тривуновић (од 34. Нађфеј), Марковић (од 63. Кашовски), Станковић, Вујовић, Ђурић, Ж. Тривуновић, С. Тривуновић, Рац (од 46. Рогић), Дејановић (од 63. С. Топчиов), Дејан Тривуновић (од 63. Д. Топчиов).

ОМЛАДИНАЦ: Драган Зељковић, Радин, Ристић, Бакић, Савић, Андреј Хернаус (од 59. Живојнов), Д. Зељковић, Мартиновић, Пилиповић, Ален Хернаус, Стаменковић (од 57. Ћурчић).

Домаћини су петардом зачинили сезону, испративши ослабљене госте из Степановићева, а све је почело грешком Мартиновића, што је искористио Жељко Тривуновић и поентирао. Омладинац је деловао анемично и безидејно, у мечу који није имао резултатски значај, без носилаца игре, а капитулирао је и у 29. минуту. Корнер је извео расположени Стефан Тривуновић, док је са прве стативе Предраг Марковић подебљао суфицит, делује да је Драган Зељковић могао боље да реагује.

Иста слика виђена је и у наставку, на асистенцију Рогића уписао се Ненад Ђурић. Свој други погодак, Жељко Тривуновић постигао је после продора презимењака Стефана по левој страни. За коначан исход стрелац је био Милан Рогић, поново је гол ”наместио” Тривуновић Стефан.

Да дођу до почасног поготка, фудбалерима Омладинца недостајало је среће, у завршници меча Живојнов је погодио пречку.