Време читања: 2 минута
ЗА ПОЧЕТАК У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Првак Српске лиге група ”Војводина”, Железничар неће свој пут успеха наставити у Првој лиги Србије, због пропуста са лиценцирањем, а на место Инђијаца ће другопласирани Словен из Руме, који је за разлику од ривала испунио све услове да се несметано нађе на жребању за наступајућу сезону у другом по квалитету, рангу српског фудбала.

Председнику новог румског прволигаша, Милораду Баталу лакнуло је после саопштења Заједнице.

– Честитке стижу са свих страна и сви смо пресрећни. Нисам много изненађен, јер сам знао да епилог може да буде овакав. Била ми је позната цела прича око Железничара, али нисам имао мира до званичног обавештења. Када је стигло, свима нам је лакнуло.

Потом, додаје:

– На време смо приступили лиценцирању. За сада, немамо инфраструктурне услове неопходне за Прву лигу, али и тај проблем смо решили. Потписали смо уговор са Радничким из Сремске Митровице о коришћењу стадиона, али остаје циљ да што пре обезбедимо услове у Руми, свакодневно радимо на томе.


БРАНА ИЛИЋ У ДВОСТРУКОЈ УЛОЗИ

– Брани Илићу поверена је улога спортског директора. Бацио се на посао кад је реч о појачањима, имамо у оптицају више имена, а циљ је да у наредних десетак дана направимо костур тима. Желим да се зна да ће наставити да игра, има жељу и снагу, тако да ће наредне сезоне имати две улоге – каже Батало.


За захтевну трку у јачој конкуренцији, припреме Румљана почеће између 20. и 25. јуна, до тада очекује се и именовање шефа струке.

– Преговарамо са неколицином и за неколико дана биће познато ко ће бити на клупи, а онда ћемо стартовати у јаком ритму – закључио је Батало, , први човек Словена.