Време читања: 2 минута
БАРАЖ ЗА СРПСКУ ЛИГУ | ПРВИ МЕЧ

Јединство – ОФК Врбас 1:1 (1:0)

Руменка – Гледалаца: 1200. Судија: Александар Јанковић (Панчево) 7,5. Стрелци: Петровић у 22. за Јединство, Ђурковић у 68. за Врбас. Жути картони: Балаш, Клаић, Паповић, Пантић (Јединство), Миличковић (ОФК Врбас).

ЈЕДИНСТВО: Чикара 6,5, Живанов 7 (од 63. Клаић 6,5), Балаш 6,5, Топић 6,5, Пантић 7,5, Самарџић 7, Петровић 7,5 (од 82. Стјепановић -), Паповић 7, Иван 7, Џарић 6,5, Радмиловић 6,5 (од 86. Марковић -).

ОФК ВРБАС: Дамјановић 8, Миличковић 6,5, Ђурковић 7,5, Шћепановић 7, Вујошевић 6,5, Васић 6,5 (од 68. Дракуловић 6,5), Живкуцин 7, Бајић 6,5, Мићуновић 6 (од 86. Хрњачки -), Краиновић 6,5, Клисарић 6,5 (од 49. Тепавчевић -).

Играч утакмице: Дамјановић

Фудбалери Јединства из Руменке кажњени су за промашаје и без предности, коју су по свему приказаном заслужили, путоваће на ревавш у Врбас.

У 9. минуту, Паповић је повукао напад ка десној страни, а хитроноги Петровић набацио на петерац, док се Дамјановић истакао испред Самарџића.

Капитен Јединства издржао је дуел са Шћепановићем одложио ка Пантићу, који је у шеснаестерцу уочио Живанова, асистента чију додавање главом у предност претвара Петровић – 1:0, oдличним ударцем из прве.

Руменчани су нападали и после вођства, Паповић је распалио са 25 метара, а затим и Топић са капице шеснаестерца, али голман Врбаса био је на висини задатка.

Уочи паузе добру прилику пропустио је Самарџић, Живкуцин је изблокирао Петровића, а одбитак је завршио поред рогља.

Врбашани су вребали из контре, након комбинације Васића и Краиновића, Мићуновић је у доброј ситуацији да савлада Чикару и уместо виђеног изједначења, домаћини су извели гол-аут.

У 62. минуту, после акције по десној страни на пас Топића, Пантићев хитац завршио је на пречки. Неколико тренутака касније, Клаић је избацио Петровића, који заврће на другу стативу, а Самарџић погађа само спољни део мреже.

Казна за све неискоришћене шансе стигла је од Ђурковића, бонус Врбашана прихватио је ничију лопту на средини, повукао је пар метара и приземни ударцем нациљао угао за поравнање.

Вулетићеви ученици тражили су пут до мреже у финишу, али га нису нашли. па ће узвратни сусрет у Врбасу одговорити на питање ко ће се од ова два тима наредне сезоне такмичити са српсколигашима.

Крцато на трибинама