Време читања: 3 минута
ПОСЛЕ ДОБРЕ ЈЕСЕНИ, СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА, ПОДБАЦИЛА ТОКОМ ПРОЛЕЋНЕ ЕТАПЕ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”

 Посматрано из угла фудбалера темеринске Слоге, минула сезона може да се подели на две етапе. Јесења је обележена добрим резултатима и освајањем седме позиције, док је пролеће, нарочито завршница првенства на војвођанском ”Југу”, донело несхватљив пад и бодовну осеку. Од последњег викенда у марту, па до краја трке, црвено-бели су уписали само две победе, склизнувши тик изнад црвене линије.

 -Пред спуштање завесе, нанизали смо шест мечева без победе. Све што се дешавало током пролећне етапе изискује озбиљну анализу. Захваљујући доброј бодовној залихи из јесењег дела, нисмо склизнули у зону испадања. Ово треба да буде поука да се сличне ситуације не би поновиле – каже Јово Балабан, председник Слоге.

 Из скромног збира четири пролећне победе, две су остварене упркос игри испод очекивања у двобојима са Радничким 1910 (1:0) и Јадраном (2:1). Друго полувреме против Доњег Срема 2015 (2:0) поправило је утисак из ове утакмице, док је једина игра без примедби била на гостовању код Хајдука из Бешке (3:1).

 -Од губитка српсколигашке визе, седам година смо у овом рангу такмичења, а само је у сезони 2020/2021 био слабији пласман, јер смо завршили на 13. месту. Више смо очекивали, минимум пласман у горњој половини, али пролећни учинак је пореметио планове.

 По завршетку првог дела првенства, окончана је сарадња са тренером Мирком Давидовићем, па је поверење добио Зоран Грујић. Tемеринце је предводио једанаест кола, краће од планираног, а растанак је уследио после пораза од новосадске Славије. Кормило је до краја сезоне преузео помоћник Урош Бугарски, али победа је остала мисаона именица. Стекао се утисак да је појединим играчима свеједно у којем правцу ће меч да се развија и такав однос заслужује критику.

 -Слика пролећа може најбоље да се посматра кроз поразе од Цемента и Индекса, тимова који су испали из лиге, а нама су дали укупно шест голова. Потребно је да направимо рез пред следећу сезону и да се захвалимо играчима, који нису спремни да на тренинзима и утакмицама дају максимум – јасан је Јово Балабан.

 Два гола, у завршних 180 минута, иако су му примарни дефанзивни задаци, постигао је капитен Роберт Пастор.

 -Ремијима са Дунавом и комшијском Младости, прекинули смо низ пораза. Све што смо добро урадили у првом делу сезоне, просули смо у наставку првенства. Уместо да надоградимо бодовни темељ, имали смо превише празног хода, па је пад на табели био неминован – каже Роберт Пастор.

 Искусни леви бек не може да проникне у узроке резултатске силазне линије.

 -У екипи је плејада играча са стажом у вишем рангу, тако да недостатак искуства за овај ранг сигурно није разлог, због којег смо у финишу оправдано трпели критике. Било је мало добрих момената, морамо да анализирамо пропусте и да следеће сезоне у комплетном збиру утисака покажемо лепше лице.

 Најгледанији мечеви на војвођанском ”Југу”, били су општински дербији. Слога, Младост и ТСК, сачували су статус, па ће љубитељи фудбала у Јужнобачком округу поново имати прилику да уживају у окршајима комшија.

 -Штета што нема више таквих мечева у сезони, лепо је играти пред пуним трибинама. Драго ми је да је све протекло у фер и коректним тоновима, како и доликује најближим комшијама. Надам се да ће наредне сезоне општински дербији, осим престижа, имати улог у борби за највиши пласман – поручио је Роберт Пастор, капитен Слоге.

М. Менићанин

МЛАДИ ДОБИЛИ ШАНСУ

 Ако из пролећа за заборав, може да се издвоји позитиван моменат, онда је то свакако минутажа указана младим снагама. Вук Дринић и Дејан Латковић, као бонуси, били су најчешће стартери, а шансу су још добили голман Дамјан Вукелић, Реља Гогић, Станко Ковачевић, Мирко и Стефан Берић.

КРАЈНОВИЋ СТРЕЛАЦ 11 ГОЛОВА

 Душан Крајновић, нападач рођен 1995. године, годину и по дана је у Слоги и за то време носи епитет најбољег стрелца. Ове сезоне, постигао је 11 голова, а иза њега су Дарко Грујић, стрелац шест погодака и Ненад Марјановић, са пет рецки. Међу најбоље оцењеним играчима је и голман Душан Војводић, често је вадио кестење из ватре, потврдивши да је одличан чувар мреже и да Слога у њему има поуздан ослонац.