Време читања: 2 минута
НАСТАВАК НА УЕФА КУПУ РЕГИОНА

Аматерска репрезентација Војводине прелетела је Лозницу као сиви соко и представљаће Србију на УЕФА Купу региона, у конкуренцији Македонаца, Словака и Велшана у септембру месецу ове године. 

Играчи које је окупио и бирао Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде, нису били на мини-припремама, нису се месецима спремали за турнир, нису ни имали прилике боље да се упознају за само два-три виђања, а највише су показали. Временски, рачунајући тренинге и провере вероватно најсиромашнији, али и то је било довољно да се направи одлична група, створи добра хемија и освоји овај турнир.

Списак је коригован у последњи час, због баража, а сви путници оправдали су позив како на терену тако и ван њега, што је показао и гест на крају финала са Београђанима када је Владо Топић, капитен раширио дрес повређеног Луке Костића, којем је ова победа и била посвећена.

Прави илустратор доминације јесте један ударац у оквир гола селекције Београда, највећег фаворита за титулу, са великом базом играча и прошлогодишњим вицепрваком УЕФА Купа региона. 

Пред аматерима је лепа будућност, под вођством селектора Шпоње и сарадника Бабића и Пушкарића, односно тренера голмана Костуранова.

Именом и презименом не бисмо никога издвајали, јер сваког појединца избаци група, нека оваква атмосфера и енергија испрате ове момке до великих успеха, којима се искрено надамо.

И не треба заборавити да су за ту Аматерску селекцију Војводине, не тако давно, наступали, после акција по малим теренима, играчи који су касније своја имена уклесали у историју Војводине, Црвене звезде и Партизана, наша три највећа клуба.

Голмани: Милованов (ОФК Бечеј 1918), Петровић (Дунав)

Играчи: Топић (капитен, Раднички (Зр)), Грбић (Нафтагас), Јешић (Војводина 1928), Миловановић (ОФК Бечеј 1918), Мисић (Омладинац, НБ), Кубуровић (Слобода, ДТ), Марковић (Динамо 1945), Парошки (Борац, Шајкаш), Милошевић (Слога, Чонопља), Бачвански (Нафтагас), Барић (Слобода, ДТ), Вукмановић (Доњи Срем 2015), Митровић (Младост, БЈ), Костић (Тиса), Воларевић (Железничар, Инђија) и Јелић (Младост, БЈ).