Време читања: 2 минута

БОГАТ ПРЕЛАЗНИ РОК У АМБИЦИОЗНОМ СРПСКОЛИГАШУ ФЕНИКСУ 1995

Сходно најављеном јуришу на Прву лигу, контуре играчког кадра Феникса 1995 из Старе Пазове, делују све озбиљније. Сарадња је договорена и са Николом Анђелковићем (Будућност, Добановци), иза кога је богата каријера у Инђији, ЧСК Пивари, Раднику, Радану из Лебана и Цар Константину.

-Недостајао нам десни бек, морали смо брзо да реагујемо. Анђелковић је искусан, долази из вишег ранга и процена је да може да помогне у реализацији високих циљева. Пре њега, ангажовали смо седморицу новајлија, освежили смо све линије тима – каже Милорад Инђић, спортски директор Феникса 1995.

Договор са рођеним Лесковчанином, постигнут је на обострано задовољство. Прикључио се припремама српсколигаша из сремске равнице, које се одвијају на теренима новоизграђене Феникс арене.

-Чуо сам пуно позитивних ствари о клубу и организационој структури. Привукле су ме амбиције, пронашао сам нови мотив за доказивање. Екипа поседује добру енергију, верујем да ће то доћи до изражаја када почне трка за бодове – рекао је Никола Анђелковић.

Опрему су задужили још: штопер Александар Радишић (Први мај), задњи везни Бојан Ћалић (ТСЦ), леви спољни Александар Поповић (Тутин), нападач Дејан Машић (Први мај), нападач Миленко Мијатовић (Струмица), десно крило Урош Лукић (Бродарац) и нападач Сергеј Ђапа (Партизан, омладинци).

Клуб су напустили Александар Димитрић (Младост ГАТ), Милан Благојевић (ОФК Бачка), Раде Пејић (Јадран, Голубинци) и голман Лука Крстовић (ОФК Жарково). Зелено светло за одлазак, добили су Витас, Ђукановић, Симуновић и Галић.

М. Менићанин

Фото: Феникс 1995/ Анђелковић и спортски директор Инђић