Време читања: 3 минута

Новосадски Пролетер у оквиру 5. кола Линглонг Тире Супер лиге Србије на стадиону ’’Kарађорђе’’ дочекује госте из Лазаревца, екипу Kолубаре.

Нови шеф стручног штаба домаћег тима Душан Бајић истиче да је екипу затекао у јако лошем стању, али да је протекла недеља искоришћена да се подигне морал и самопоуздање играча:

Затекао сам ментално посрнулу екипу, што је разумљиво ако се од дванаест могућих освоји само један бод. Схватио сам да тим вреди више и протеклу недељу искористили смо да наметнемо неке ствари, покушамо да преокренемо ситуацију, психолошки стабилизујемо екипу и играчима улијемо самопоуздање и веру. Дефинитивно се нешто мора променити и прилагодити стилу који им одговара. Kолубара има јако искусан тим. Победом против Чукаричког окренула се ситуација у њихову корист. Играју креативно и теже да кроз пас игру организују акције, за шта поседују одговарајући профил играча.

Резултати Пролетера у прва четири кола:

  1. коло: Пролетер – Партизан 0:4
  2. коло: Вождовац – Пролетер 2:1
  3. коло: Пролетер – Нови Пазар 2:2
  4. коло: Металац – Пролетер 3:0

 


Шеф стручног штаба гостујућег тима Дејан Ђурђевић истиче да Новосађани квалитетом заслужују да имају више бодова, због чега очекује тешко гостовање и прижељкује освајање макар једног бода:

-Претходно коло у коме смо остварили прву победу у дуелу са екипом Чукаричког је архивирано. Сигуран сам да сутра неће бити лако, али у нашој лиги ниједна утакмица не може да се добије лако, нико нема тај квалитет да без максималне енергије може да узме бодове. Екипа Пролетера, коју смо добро анализирали, има своје потенцијале и заслужује више бодова него што има у овом тренутку. Промењен је тренер, то је обично нека врста шок терапије. Ми ћемо покушати да останемо доследни себи, да размишљамо о нама и о нашем начину игре. Покушаћемо да упишемо неки бод на овом тешком гостовању.

Резултати Колубаре у прва четири кола:

  1. коло: Напредак – Колубара 3:0
  2. коло: Колубара – Радник 1:1
  3. коло: ТСЦ – Колубара 4:0
  4. коло: Колубара – Чукарички 3:1

Меч 5. кола Линглонг Тире Супер лиге Србије између Пролетера и Kолубаре игра се у понедељак 16. августа 2021. године, са почетком у 16:55 часова.

Цена улазнице је 100 динара, а сав приход од улазница биће дониран у добротворне сврхе за помоћ лечењу малог Бошка Гуглете, нашег малог суграђанина, који болује од спиналне мишићне атрофије преко му је потребно му је лечење у иностранству!

Улазнице могу да се купе у просторијама Gigstix-а (@gigstix.events), као и на благајни стадиона “Kарађорђе” данас!

Овим путем позивамо све да дођу и подрже ову животну битку.

Свако ко није у могућности да дође и подржи акцију може помоћи СМС поруком текста 1032 на 3030.

 “Да Бошко победи”!

ТВ пренос је на каналу Арена Спорт ТВ 1.

Извори: superliga.rs и ФК Пролетер