Време читања: 3 минута

Феникс 1995 у двобоју тимова са максималним учинком гостује крај Тисе

Пред почетак српсколигашке трке, кроз анализу распореда у уводних пет кола, могла се чути оцена да ће учинак фудбалера Феникса 1995 из Старе Пазове из тих мечева показати колико су реалне амбиције и најављена борба за пласман у Прву лигу. На премијери су донета три бода из Руме, затим је режиран преокрет у двобоју са Радничким 1912, док је гостовање Текстилцу, минулог викенда, окончано трећом узастопном победом. Један од најбољих на терену, био је Дејан Шалипур (24), чија форма без осцилација наговештава да ће му стручни штаб указати поверење и у дербију кола са ОФК Бечејом 1918.

-Ушли смо у одличан ритам, играли смо против три добра тима, а време ће показати колику вредност имају бодови освојени против Првог маја, Радничког 1912 и Текстилца. Упркос максималном учинку и само једном примљеном голу, чврсто смо на земљи, јер трка се тек захуктава. Вољом жреба, три пута смо гости у уводна четири кола, али то нисмо желели да истичемо као алиби за евентуалне неуспехе. Изабрали смо другачији правац, идентичан приступ имамо без обзира где играмо и то тренутно даје одличне резултате – каже Дејан Шалипур.

Поуздани везиста, претходно је бранио боје Студентског града. Зимус је задужио опрему, а људским и играчким квалитетима, оправдао је очекивања. Нема дилему да ће дерби крај Тисе бити за сладокусце.

-Обе екипе су под напоном, осокољене успешним стартом. Верујем да ће двобој непоражених оправдати очекивања и да ће амбијент бити додатни мотив за актере да покажу све из репертоара. Знамо одакле прети највећа опасност, анализирали смо врлине и мане ривала. Имамо тим састављен од играча богатог искуства, током каријера, одиграли смо прегршт оваквих мечева и не бисмо смели да разочарамо. Оптимиста сам по питању исхода – рекао је Дејан Шалипур.

Одбрамбена линија, биће на искушењима, јер ће војевати са Милошем Савановићем, водећим стрелцем лиге. Ни њему неће бити лако да настави голгетерски низ, имајући у виду да су штопери Александар Радишић и Јован Качаревић, као запете пушке.

-Идемо добрим путем, полако беремо плодове напорног рада током припремног периода. Прескочили смо три препреке и додатно подигли самопоуздање. Ником неће бити лако да освоји бодове у Руми, против Сомбораца чији тренутни пласман није слика могућности, смогли смо снаге да преокренемо резултат, а у Оџацима смо приказали једну од најбољих партија. Дисциплина доноси превагу у кључним тренуцима – истиче Јован Качаревић.

Стамени дефанзивац, рођен 1998. године, зимус је стигао из Борца (Сакуле). Наглашава да ће тиму недостајати поцрвенели Миле Вујасин, али да његов изостанак не сме да буде кочница у залету ка врху.

-Неопходно је да грешке сведемо на минимум, морамо да будемо концентрисани током свих 90 минута, пошто дерби може да одлучи један детаљ. Милина је играти у тандему са Александром Радишићем, брзо смо се нашли на истој таласној дужини. У Бечеју ћемо полагати најтежи испит у досадашњем делу првенства, то ће бити адекватан тест вредности. Имамо прилику да се осамимо на врху – истакао је Јован Качаревић.

М. Менићанин

Оптимизам: Дејан Шалипур и Јован Качаревић ФОТО: Феникс 1995

Четврто коло:

4/5. септембар 16.30

субота

ОФК Бечеј 1918 – Феникс 1995

ОФК Вршац – Текстилац Оџаци

Раднички (Зр) – Раднички 1912 Сомбор

Динамо 1945 Панчево – Омладинац (НБ)

ОФК Стари град – Хајдук 1912 Кула

Јединство (С

недеља

Борац (Ш) – ОФК Кикинда

Тиса Адорјан – Први мај Рума