Време читања: 2 минута

Кадровски мозаик Јарачана добио недостајућу коцкицу

После одласка првог стрелца Андреја Вучковића (Железничар, Инђија), као један од приоритета Младости из Бачког Јарка, наметнуло се решавање питања центарфора. У ситуацији када финансијске могућности не дозвољавају пуно маневарског простора, при чему ни понуда није велика, задатак је деловао као немогућа мисија, али ребус је решен ангажовањем искусног Александра Грковића (РФК Нови Сад 1921), који је током каријере бранио још боје Борца (Шајкаш), Слоге из Ердевика…

Михајло Козомора, шеф стручног штаба, и помоћник Саво Ковачевић, задовољно трљају руке, јер је у минут до 12 кадровски мозаик добио недостајућу коцкицу.

-Премијеру у Шиду ћемо дочекати спремни. Момци су одлично радили током припремног периода, доласком младих играча из Војводине и Пролетера, добили смо нову енергију. Направили смо занимљив спој младости и искуства, верујемо да ће бити добитна комбинација у трци за бодовима – каже Михајло Козомора, шеф стручног штаба.

На Ливадици су поново Зоран Зукић (Татра), Борислав Бајић (ОФК Стари град), Немања Папак (Рудар, Врдник) и Алекса Кнежевић (ТСК), а регистрован је и дефанзивац Владимир Остојић (ОФК Бечеј 1918). На списку су још Растко Бајић и Богдан Берић (Пролетер, омладинци) и Александар Васић (Војводина, омладинци). Милан Ковачевић се опоравио од повреде и биће адут у везном реду.

-Реаговали смо сходно одласцима, вратили у клуб и четворицу играча пониклих у Младости. У тиму је одлична хемија, очекујемо још једног новајлију, чиме бисмо подвукли црту. Лига ће бити занимљивија него прошле сезоне, циљ је да добрим стартом брод усмеримо жељеним курсом ка горњој половини табеле – рекао је Михајло Козомора.

Одласком голмана Светозара Боројевића (Фрушкогорац), терет ће понети Драган Лолић, војник клуба, с обзиром да је плаво-белима посветио целокупну досадашњу каријеру. Од шесте године је на терену, а за двадесет дана ће да прослави 31. рођендан.

-Тим постепено добија жељене контуре. Играћемо на крилима младог таласа, потпомогнутог искуством Зукића, Стеванчевића, Бајића и мене, а у овом тренутку је тешко проценити крајњи домет. Слика ће бити јаснија после пар уводних кола, али жеља свих је да, најбољим навијачима у лиги, приредимо пуно радости – истакао је Драган Лолић, голман Младости.

М. Менићанин