Време читања: 2 минута

Голом из пенала фудбалери Младости ГАТ освојили бодове против ОФК Бачке

Златним словима у клупском алманаху остаће записано да су фудбалери Младост ГАТ у двобоју са ОФК Бачком (1:0), извојевали прву, истовремено историјску победу на прволигашкој сцени. Меч је преломио Никола Поповић, реализатор најстроже казне, иако је голман Паланчана погодио страну, али није успео да затвори угао. На тај начин додатну вредност је добио бод са премијере освојен против РФК Графичар.
Одбрамбена линија је поново положила испит, а импоновала је борбеност Јерсивала Сантоса Соузе за кога није било изгубљене лопте.

-Очекивали смо тежак меч, чији исход ће одлучити нијансе. ОФК Бачка је на мегдан изашла осокољена стартном победом, док је наша жеља била да ударимо печат на бод из Београда. Стрпљиво смо чекали шансу, пресудио је пенал, а тријумф је улио додатно самопоуздање уочи наредних испита. Новајлије смо у лиги, нема лаких ривала, за сваки бод је потребно уложити пуно енергије, уједно бити концентрисан у одбрани свог гола – каже Јерсивал Сантос Соуза.

Интернационалац из Бразила рођен је 1992. године, а пре доласка у Нови Сад, наступао је за Динамо (Врање), Флуминенсе и Оесте.

-Нови Сад је леп град, саиграчи су ме сјајно прихватили и уживам у фудбалу. Кад год имам слободног времена прошетам поред Дунава, одем до Петроварадинске тврђаве, одакле се равница види на длану. Клуб је одлично организован, имам утисак да расте из дана у дан. Сви знамо шта се од нас очекује, па се трудимо да будемо најбољи у својој зони одговорности.

Искусни штопер дао је немерљив допринос у мировању мреже иза леђа голмана Николе Мирковића. Нетакнута је 180 минута, захваљујући чврстој игри са акцентом на неутралисање противничких офанзиваца.

-Играмо дисциплиновано, трудимо се да реализујемо задатке стручног штаба. Идемо добрим путем. Кроз упознавање са саиграчима сазнао сам да осморица поседују суперлигашко искуство. То није занемарљива околност, верујем да ће често доносити превагу. Желимо да остваримо добре резултате у дебитантској сезони, први кораци су обећавајући.

Део летњих припрема, Новосађани су реализовали на Златибору. Плућа су напунили планинским ваздухом и одлично деловали на терену током уводна два меча. Наредног викенда пут их поново води на српску планинску лепотицу, јер предстоји двобој са тимом из Чајетине.

-После губитка суперлигашке визе, Златибор је селектирао добар састав и свима ће бити тврд орах. Ако поновимо приступ из претходне две утакмице имамо разлога за оптимизам. Битно је остварити континуитет у освајању бодова, јер је то звезда водиља ка горњем делу табеле, где желимо да будемо позиционирани, када се буде подвлачила црта – истакао је Јерсивал Сантос Соуза.