Време читања: 2 минута

Нису стартовали планирано жуто-плави, па после три одиграна кола, од могућих девет, имају само четири бода. Реми у Ветернику, затим и јучерашњи пораз од Доњег Срема 2015 на Сувачи, не остављају простор за нови кикс у наставку.

Екипа која циља пласман у Српску лигу, тренутно је пет корака иза водећег. За викенд следи још једно гостовање, Будућности у Салашу Ноћајском, Михаило Јањић члан Управног одбора искористио је прилику да пред одложени меч Купа ФСГНС, који је на програму у среду на Детелинари (17.00) против Индекса, пружи подршку стручном штабу, играчима и позове навијаче да дођу на стадион у што већем броју и дају ветар у леђа екипи.

-Истина је да смо ушли у кризу лоших резултата, у три кола свега четири бода. Целокупан утисак је слаб. Уздрмао нас је пораз против екипе из Пећинаца, иако смо знали да идемо на изузетно тешко гостовање. Примили смо јефтино голове и остаје велики жал за пропуштеном приликом да се након три кола нађемо у врху табеле.

Но, велики смо клуб, озбиљни људи га воде, верујемо тренеру Горданићу, имамо квалитетне играче који имају апсолутну подршку, без обзира на лош старт. Не одступамо од циљева и амбиција које су предочене пре старта трке.

Знамо колико вреди наш тим и колико играчи могу да се изборе са овим притиском који нас је задесио, да није тако сигурно не били носили дрес великог клуба какав је Нови Сад.

Оно на шта више не можемо да рачунамо су кикс и калкулације.

Некада и пораз може добро да послужи како би препознали проблем, пронашли адекватно решење и као победници изашли из кризне ситуације, нарочито ако он долази на самом старту такмичарске сезоне.

Трудићемо се да што пре заборавимо на лоше партије које су иза нас и да се окренемо предстојећим изазовима.

Позивам све наше навијаче и симпатизере клуба да већ у среду против Индекса, али и наредних недеља дођу на стадион НА ДетелинарИ и пруже подршку канаринцима. Клуб се воли и бодри онда када је најтеже, а сада је можда најпотребније да дванаести играч пружи свој допринос – истакао је Михаило Јањић, члан УО.

Не желе челници некадашњег друголигаша да се понови прошла година, лош старт и велики бодовни минус за водећима на полусезони који је, касније ће се испоставити, био недостижан.

Откако је Горданић преузео екипу, канаринцима је ово први пораз. Узимајући у обзир период од доласка искусног стручњака на жуто-плаву клупу, Нови Сад је, до пре меча на Сувачи, забележио 8 победа и 3 ремија под његовим вођством.