Време читања: 3 минута

Општински дерби у Бачком Јарку магнет за гледаоце, стадиони Младости и Слоге удаљени три километра

Поправило се расположење на Ливадици, пошто су фудбалери Младости из Бачког Јарка освојили три бода против Дунава (3:1), прекинувши негативан низ, узрокован поразима од Радничког (Шид) и Подунавца. Јарачани су дошли до кисеоника и направили су одличну увертиру за општински дерби са темеринском Слогом, који традиционално изазива велико интересовање.
-Победа је дошла у прави час, додатно ме радује да смо меч окончали са десеторицом момака из Бачког Јарка у постави. Без обзира на чињеницу да је првенство тек почело, имали бисмо проблем да нисмо освојили бодове у Старим Бановцима, јер би се увукла нервоза. Играчи су препознали у ком правцу треба да кренемо, од почетка смо играли добро и то је мустра за приступ у дербију. Одлично познајемо комшије, међу нама нема тајни, очекујем мушку борбу и верујем у позитиван исход – каже Михајло Козомора, тренер Младости.
Један од играча који би могао да буде централна фигура дербија је вихорни офанзивац Адис Куртиши. Још се препричава његова мајсторија из слободњака, чиме је откључао браву Дунава.
-После два пораза, било је психолошки тешко изнети меч са Дунавом, али пребродили смо искушења и остварили циљ. У одличном расположењу дочекујемо меч са Темеринцима, имају добар тим, а то наговештава занимљив двобој. Нећемо калкулисати, очекујем да нам подршка најбољих навијача у лиги, буде ветар у једра. Не желимо да их разочарамо, било би лепо да заједно прославимо победу и нови корак ка горњем делу табеле – истакао је Адис Куртиши.
Три километра северније, фудбалери Слоге, прижељкују наставак позитивног низа. Пораз од имењака из Ердевика, ублажили су победом у Новој Пазови, док су против Цемента освојили бод у надокнади.
-Поново смо имали мали пад у игри током другог полувремена и то је сегмент који морамо да поправимо. Ремете нас повреде капитена Васе Зелића и везисте Стефана Бановића, са њима у тиму прича би била другачија. Не тражимо алиби у кадровским проблемима, већ идемо у Бачки Јарак да кроз отворену игру покушамо да повећамо бодовни салдо. Момци одлично раде на тренинзима, односом према обавезама, дају ми наду да можемо да победимо – рекао је Душан Медић, тренер Слоге.
Против некадашњег клуба, играће Немања Стојшић, Бошко Паповић и Марко Вујовић. Не тако давно, били су узданице Младости, али фудбалски путеви су их, сходно непредвидивости, одвели међу црвено-беле.
-У Бачком Јарку сам провео леп период, стекао пуно пријатеља, а посебно памтим наступ у Купу ФСС против Чукаричког. Очекујем отворену утакмицу, са пуно шанси и голова, сходно нашим издањима у претходна три кола. Задовољство је играти у амбијенту пуних трибина, гледаоци ће имати шта да виде, јер у оваквим мечевима играчи немају проблем са мотивацијом – истакао је Немања Стојшић, офанзивац Слоге.
М. Менићанин

Лолић: Само победа

Драган Лолић, голман Младости, целу каријеру је посветио плаво-белима, па је двоцифрен број пута војевао против комшија:
-Одувек сам се радовао мечевима са Слогом, јер су више од игре. Интересује нас само победа, желимо да ударимо печат на бодове освојене у Старим Бановцима. Оптимиста сам, имамо капацитет да меч преломимо у своју корист.

Четврто коло:

4/5. септембар 16.30

субота

Раднички (НП) – Индекс

Слога (Е) – Доњи Срем 2015

Цемент – Ветерник

Младост (БЈ) – Слога (Т)

Јединство (Р) – Дунав (СБ)

недеља

Будућност (СН) – РФК Нови Сад 1921

Слобода (ДТ) – Подунавац Белегиш

Хајдук (Д) – Раднички Шид