Време читања: 2 минута

Прва лига Србије

Младост ГАТ – Инђија 2:3 (1:2)

Челарево – Стадион ЧСК-а. Гледалаца: 500. Судија: Никола Ђорђевић 6,5 (Аранђеловац). Стрелци: Караћ у 43. и Поповић у 75. за Младост ГАТ , а Милосављев у 9, 64. (из пенала) и Жакула у 37. минуту за Инђију. Жути картони: Миловановић, Швоња, Јерсивал Соуза (Младост),Ђокић, Кукољ, Плавшић, Вукашиновић (Инђија). Црвени картон: Јерсивач Соуза (Младост) у 63. минуту.

Младост: Мирковић 6,5, Миловановић 7, Караћ 7, Швоња 7 (од 75. Гојковић – ), Поповић 7,5, Јерсивал Соуза 6, Дивац 6 (од 45. Димитрић 6,5 ), Видаков 6,5, Ожеговић 6,5 (од 68. Илић – ), Мијић 6,5, Севић 7.

Инђија: Вукашиновић 7, Вукајловић 6,5 (од 43. Кукољ 7 ), Милосављев 8,5 (од 84. Ђурић – ), Јовановић 6,5, Жакула 7,5 (од 59. Ковачевић 6,5 ), Стојановић 7, Ђокић 6,5 (од 84. Ризнић – ), Рађен 7, Игњатовић 7, Србијанац 7, Плавшић 7.

Играч утакмице: Милосављев

Дуел најбоље пласираних припао је фудбалерима Инђије.

Милосављев је мајсторски нациљао горњи  угао, из слободњака – 0:1. Младост се тргла и и запретила из прекида, када је након корнера Севића изблокиран Ожеговић, а затим и Соуза. Пар минута касније Видаков се нашао у шанси, коју је креирао Зоран Швоња, упосливши усамљеног Дивца на десном боку, али је противничка одбрана правовремено реаговала. Жакула је наставио голгетерску серију, погодивши празну мрежу, а улогу асистента одиграо је бонус Урош Игњатовић. Домаће је у игру вратио Зоран Караћ, приземним ударцем са 20 метара – 1:2.

Настављена је офанзива Новосађана у другом делу, Караћ је могао још једном да се упише у стрелце, после продора по десној страни слабо је шутирао у Вукашиновића. У 63. минуту, Јерсивал Соуза је стартовао над Милосављевим, а судија Ђорђевић, без размишљања, показао на белу тачку, уручивши штоперу домаћих други жути односно црвени картон. Милосављев је преузео одоворност и погодио – 1:3. На центаршут Севића, са леве стране, Поповић је ударцем главом преполовио предност. Покушали су момци тренера Ристовског да дођу до ремија са играчем мање, прилике Севића, Поповића и Миловановића отишле су у неповрат па су се зелени из Инђије усамили на врху после 13 рунди.